Consiliul Concurentei spune ca nu mai face fata investigatiilor

Numarul de licitatii trucate sesizate Consiliului Concurentei este in crestere, iar institutia risca sa nu mai faca fata investigatiilor, urmatoarele care vor fi finalizate fiind in domeniul militar si constructiei de conducte de gaze, a declarat Valentin Mircea, vicepresedintele institutiei, citat de Mediafax.

„Apar din ce in ce mai multe cazuri de licitatii trucate, astfel ca incet, incet riscam sa nu mai facem fata tuturor acestor investigatii, fiind limitati ca numar de angajati. Suntem sesizati din toate partile, de catre ANRMAP, de DIICOT, dar ne si autosesizam in anumite cazuri. Vom finaliza in primul semestru, pana in vacanta de vara, doua cazuri de licitatii trucate”, a afirmat Mircea la o conferinta pe tema practicilor anticoncurentiale.

El a adaugat ca una dintre licitatii este in domeniul militar, respectiv al achizitiei de optica militara, caz sesizat de Ministerul Apararii Nationale, iar cealalta vizeaza domeniul constructiei de conducte de gaze pentru Transgaz, la care DIICOT a sesizat anumite nereguli. Mircea spune ca pana in toamna autoritatea de concurenta va finaliza si investigatia privind presupuse intelegeri de pret intre marii retaileri si distribuitorii si producatorii de produse agroalimenatare. Consiliul Concurentei a declansat in 2009 patru investigatii pe piata comercializarii produselor alimentare, care vizeaza firmele membre ale grupurilor Metro, Rewe, Mega Image si CDE Interex.