ZRP a asistat Menzies Romania in fuziunea cu doua dintre subsidiarele sale

Menzies Romania S.A., parte a grupului Menzies Aviation plc, furnizor britanic global de servicii de handling pasageri, rampa si cargo, a fuzionat prin absorbtie cu doua dintre subsidiarele sale locale, respectiv Menzies Aviation Transilvania SRL si Menzies Aviation Timisoara SRL. Procesul de fuziune a fost asistat de Zamfirescu Racoti Predoiu si a fost finalizat cu succes la inceputul anului 2013.  

Procedura a avut ca scop consolidarea economica si functionala a operatiunilor societatilor care au fuzionat, centralizarea managementului, realizarea unei sinergii in derularea activitatilor comerciale, sustinerea nevoilor investitionale, asigurarea unei utilizari mai eficiente a resurselor umane si logistice.

„Specificul activitatii societatilor implicate a reprezentat principala provocare a acestei fuziuni: a fost necesar sa se analizeze cu atentie posibilitatea de a transfera autorizatiile existente detinute de societatile absorbite catre societatea absorbanta precum si eventualele dificultati in a obtine in timp util noi autorizatii, astfel incat fuziunea sa nu creeze sincope in desfasurarea normala a activitatii. Faptul ca firma noastra ofera servicii integrate de asistenta juridica si fiscala a fost un factor important in finalizarea cu succes a operatiunii: comunicarea perfecta intre membrii celor doua echipe a eficientizat serviciile acordate si a asigurat rapiditatea atat de necesara in cazul unor asemenea tranzactii”, a declarat Anca Danilescu, Avocat asociat ZRP.

Pe parcursul procesului de fuziune, asistenta juridica si fiscala a fost asigurata in integralitate de o echipa interdisciplinara a ZRP si ZRP Tax, coordonata de Anca Danilescu, Avocat asociat, respectiv de Ioana Hoeckl, Partener ZRP Tax. Printre consultantii principali care au gestionat acest mandat se numara Iuliana Negoita – Avocat colaborator senior si Daniela Zar – Tax Senior Manager.