Directorul general al BVB a fost revocat din functie

Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Victor Cionga, a fost revocat din functie, dupa numai sapte luni de mandat, prin decizia Consiliului de Administratie al BVB, au declarat surse din piata de capital, pentru Mediafax.

Cionga va ramane la conducerea executiva a Bursei pentru inca doua luni, perioada in care se va cauta un inlocuitor.

Consiliul de Administratie al Bursei a analizat, joi, activitatea lui Cionga in primele sase luni de mandat si, prin votul administratorilor, s-a decis revocarea acestuia.

Anterior, surse din piata de capital au declarat pentru Mediafax ca Cionga ar putea fi revocat din functie pentru ca propunerile sale de restructurare a grupului de companii BVB au nemultumit mai multe persoane din grup si nu sunt sustinute de intregul CA.

Cionga a preluat conducerea executiva a Bursei de Valori Bucuresti in luna septembrie a anului trecut, la doua luni dupa ce a fost numit director general de catre Consiliul de Administratie.

Unul dintre obiectivele declarate ale lui Cionga au fost restructurarea interna atat a companiei Bursa de Valori Bucuresti, cat si la nivelul grupului BVB, in care se mai regasesc Depozitarul Central, Casa de Compensare Bucuresti, Fondul de Compensare a Investitorilor si Institutul de Guvernanta Corporativa.