Volonciu si Asociatii goes…L&E Global

Recunoastere si business – asta este ceea ce obtine „casa” Magda Volonciu si Asociatii de la asocierea cu L&E Global (o „alianta” de 15 birouri si firme de avocatura, specializate in dreptul muncii), care a intrat in vigoare la inceputul lunii trecute. „Ei sunt cei care ne-au contactat, inca de acum cinci-sase luni, si tot ei sunt cei care au decis, dupa tatonari si verificari, ca suntem cei mai potriviti pentru a-i reprezenta in Romania”, a povestit Magda Volonciu pentru Legal Marketing.

Este, pe langa recunoasterea profesionala – L&E Global lucreaza doar cu cele mai bune firme specializate pe zona dreptului muncii, cu pozitionari de top in repertoarele de specialitate, cu recomandari bune din partea clientilor, este, deci, si un debuseu, un potential de business. Volonciu si Asociatii lucreaza deja cu firme mari, de top (intre clientii casei se regasesc Petrom, GDF Suez Energy Romania, Saint Gobain Romania, Banca Romaneasca, Toyota Romania – n.red), dar, prin asocierea cu L&E Global, vom avea acces la un nou bazin, vom putea atrage altii noi”, spune Magda Volonciu. Pe de alta parte, afilierea reprezinta si intrarea intr-o alta „liga”, una in care Volonciu si Asociatii poate vedea globalizarea cu ochiul liber: ”este fantastic schimbul acesta de informatii; sa vezi care sunt procedurile, cum functioneaza mecanismele acestea destul de sofisticate. Avem multe de invatat, inclusiv in ceea ce priveste managementul de specialitate. Este o baie de informatii”, declara Magda Volonciu. Practic, „dedicati” clientilor ce vor veni prin L&E Global sunt trei avocati, intre care un partener – Alice Valentina Dobrinoiu, un senior lawyer – Mara Ciocarlan, si managing-partner-ul Magda Volonciu. „Am creat un grup de reactie rapida. Clientii au nevoie, intotdeauna, de raspunsuri corecte, care sa vina si intr-un interval cat mai scurt de timp. Practic, acum, noi putem oferi in cel mult patru ore raspunsul la intrebarile punctuale ce ar veni din partea clientilor”, expica Volonciu. In plus, „alocarea” avocatilor este justificata si de necesitatea respectarii unor standarde comune, respectate de toti avocatii din retea. „Desigur, in afara de situatia in care clientul vine la Bucuresti, si atunci ai o relatie directa clienti-avocati. Altfel, exista anumite template-uri care trebuie respectate. Este ceva normal, daca vorbim de o retea cu o prezenta in atat de multe tari”, mai arata Magda Volonciu. Volonciu si Asociatii sunt, comparativ cu celelalte case de avocatura afiliate L&E Global, de marime medie – 13-14 avocati, grupati in birourile din Bucuresti, Constanta si Timisoara. „Desi L&E Global cauta, in general firme mici sau de tip boutique, casa de avocatura din Franta, Flichy Grange Avocats, au 70 de avocati. De asemenea, firma de avocatura americana – Jackson Lewis LLP, are 500 de avocati. Noi suntem, daca putem spune asa, cam pe la mijloc, nici foarte mici, dar nici asa de mari”, apreciaza Magda Volonciu.

Cum, deja, contactele au fost stabilite, nu mai ramane decat ca avocatii sa plojeze in “bazin si sa faca si mai mult „business”.

Cine este Magda Volonciu

Practic, pentru managing-partner-ul Volonciu si Asociatii, repertoarele de specialitate au facut exces de epitete. Astfel, Volonciu a fost numita de Chambers and Partners Europe ca fiind cel mai „influent avocat in dreptul muncii din Romania”, iar in 2011 drept „decanul” dreptului muncii.

Practica sa se focuseaza pe consultanta, dar si pe reprezentare in instanta, fie ca este vorba de dosare de munca sau de asigurari sociale. De asemenea, Volonciu si Asociatii mai „face” si negociere colectiva si conflicte de interese.

Intre clientii sai, se regasesc nume importante din mai toate industriile – Flexitronics, Coca-Cola, Constanta South Container Terminals, Daewoo Mangalia Heavy Industries, Romania Hipermarche, Sarantis, Hotel Novotel sau Provident Financial.

Cine este L&E Global

L&E Global este o retea globala, fondata in 2010 ca o alianta a celor mai bune firme de avocatura din Europa si Statele Unite ale Americii. Fiecare ‚casa” membra are ca arie de specializare dreptul muncii – de la recrutare, negocierea beneficiilor, derularea relatiilor de munca, si pana la schimbarea locului de munca sau concediere. In plus, fiecare firma membra L&E este certificata drept lider in domeniu de clienti si concurenti.

L&E Global spune, pe portalul propriu, ca poate oferi consultanta si servicii juridice aproape oriunde in lume. ”Membrii nostri lucreaza in zone cheie de business. In jurisdictiile in care nu avem o firma afiliata, am dezvoltat relatii cu cei mai buni avocati pe dreptul muncii”.

Intre clienti L&E Global se gasesc atat multinationale, cat si companii antreprenoriale, care doresc sa intre pe noi piete. Ei provin din servicii financiare si asigurari, high tech, farma, telecom, luxury, retail sau energie.