Bogasiu & Asociatii, victorie la Curtea de Apel

Bogasiu & Asociatii a obtinut anularea rechizitoriului prin care presedintele Colegiului Medicilor si rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr.T.Popa Iasi, Vasile Astarastoae, a fost trimis in judecata de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Iasi, alaturi de alte 13 persoane, printre care si omul de afaceri Corvin Pughin, cofondator si administrator al Maguay, singura societate romaneasca din domeniul IT care a obtinut cel mai inalt grad de certificare Intel, Certificarea Intel Platinum.

Angelica Enache, Managing Partner al casei de avocatura Bogasiu & Asociatii, a confirmat in exclusivitate pentru www.legalmarketing.ro ca, in cursul acestei zile, Curtea de Apel Suceava a admis exceptiile invocate privind neregularitatea rechizitoriului intocmit in dosarul 114/P/2010 de DNA – Serviciul Teritorial Iasi si a dispus, in temeiul art. 300 si 332 Cod procedura penala, restituirea cauzei penale privindu-i pe dl. Vasile Astarastoae, dl. Pughin Corvin, Ciureanu Adrian, Drugus Daniela si alte persoane la organul de urmarire penala competent, respectiv Directia Nationala Anticoruptie – Structura Centrala.

De-a lungul timpului, atat avocatii din cadrul casei de avocatura Bogasiu & Asociatii, cat si dl. prof.dr. Vasile Astarastoae, au sustinut, reusind astazi prin sentinta penala pronuntata de Curtea de Apel Suceava sa faca si dovada sustinerilor lor, ca urmarirea penala in dosarul privindu-l pe presedintele Colegiului Medicilor si rectorul UMF Iasi a fost una formala, mai mult scriptica, ce s-a intins pe o perioada de 20 de zile, tuturor persoanelor acuzate fiindu-le respinse probatoriile solicitate in aparare si incalcate drepturile procesuale, nenumaratele nereguli de procedura datorandu-se grabei cu care procurorii Structurii Teritoriale Iasi din cadrul DNA au dorit sa sesizeze instanta de judecata in timpul desfasurarii alegerilor pentru conducerea Colegiului Medicilor din Romania, precum si in intervalul de timp in care se desfasurau alegeri pentru rectoratul Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi, alegeri castigate de dl. Vasile Astarastoae.