UiPath accelerează adopția automatizării în sectorul legal & compliance prin crearea Legal Automation Task Force

UiPath, compania lider de Robotic Process Automation (RPA) enterprise software, a lansat marți, 21 iulie 2020, Legal Automation Task Force, cu misiunea de a coordona dezvoltarea și implementarea de soluții de automatizare end-to-end pentru firmele de avocatură și în departamentele juridice ale companiilor din toata lumea.

De la debutul creșterii sale accelerate, ca parte a unei categorii disruptive de software în plină creștere, UiPath a înțeles rapid potențialul extraordinar al automatizării in domeniul juridic. Sub coordonarea echipei Legal Automation Team, UiPath a operat o transformare digitală a departamentului său juridic, calibrându-l pentru a fi pe deplin pregatit pentru automatizare. Creșterea eficienței, reducerea timpului de procesare și crearea unei echipe juridice agile s-au dovedit a fi ingredientele cheie care au susținut procesul de onboarding al forței de muncă internaționale ale UiPath, precum și cea a clientilor săi globali într-un timp record.

Lucrul alături de roboți software au oferit echipei expertiză de ultimă generație în automatizarea end-to-end a proceselor juridice. Pentru a pune expertiza în sprijinul sectorului juridic, UiPath a înființat Programul de Automatizare Juridică (Legal Automation Program). Acesta oferă profesioniștilor din cabinete de avocatură și departamente juridice instrumentele și cunoștințele necesare pentru a proiecta împreună noi roboți software pentru a sprijini operațiunile lor și ale clienților acestora.

Având misiunea de a accelera adopția automatizării la scară pe toată piața globală, nou-creata Legal Automation Task Force se bazează pe o echipă dedicată de dezvoltatori RPA și este în măsură să adăuge Platformei UiPath soluții specializate pentru domeniul juridic încă din etapa de dezvoltare a produsului. Astfel, poate valorifica ușor potențialul tehnologiilor precum Machine Learning/ Inteligența Artificială, Natural Language Processing, Document Understanding și Computer Vision pentru a sprijini operațiunile tradiționale efectuate zilnic de către profesioniștii din domeniul juridic.

Automatizarea poate sprijini firmele de avocatură să efectueze o transformare semnificativă a modelelor lor de afaceri, deoarece le permite să-și îmbunătățească și să-și extindă suita de produse și servicii. Obiectivul echipei va fi extinderea ecosistemului de parteneri UiPath pentru a acoperi serviciile legale și de conformitate prin stabilirea de parteneriate cu furnizori strategici de tehnologie și servicii juridice. Acest lucru va permite UiPath să-și crească portofoliul existent de oferte de automatizare legală și să dezvolte soluții extrem de personalizate care ajută casele de avocatură și departamente juridice să obțină o viteză crescută a operațiunilor, optimizarea costurilor, o satisfacție mai mare a angajaților, sporirea acurateții proceselor și conformitate.

De la crearea Programului de Automatizare Juridică în 2017, echipa și clienții UiPath au avut acces la mai multe categorii de automatizări existente, care includ:

Roboți de control al exporturilor – care reduc riscul de afaceri și îmbunătățesc productivitatea, automatizând în același timp validarea noilor părți și parteneri

Roboți de reglementare – care compun modificări de reglementare și automatizează monitorizarea și actualizarea modificărilor din cadrul Uniunii Europene (Parlamentul UE, Comisia Europeană) și bazele de date privind cerințele legale și de reglementare ale Statelor Unite.

Roboți pentru conflict de interese – care automatizează procesele de declarare și verificare a conflictelor de interese într-o bază de date internă, cu funcție de căutare, și reduc timpul necesar pentru identificarea conflictelor de interese de la săptămâni la câteva minute

Roboți pentru contracte – care automatizează identificarea acordurilor care necesită revizuire juridică, acceptă sau resping modificările modelelor standard și clauzelor comune și permit profesioniștilor din domeniul juridic să se concentreze pe revizuirea și negocierea contractelor complexe

Robottorney – chatbots de anchetă legală care răspund la întrebările comune prin e-mail sau instrumente de chat interne și oferă răspunsuri în timp real, economisind timpul consilierilor legali pentru a se concentra pe cereri mai complexe și strategice

Legal Automation Task Force fi condus de către Vasile Țiple, Head of Legal Automation, arhitectul Programului de Automatizare Juridică al companiei. În timpul mandatelor sale anterioare în calitate de UiPath Legal Counsel și, de asemenea, General Counsel, Țiple a condus dezvoltarea și implementarea viziunii companiei privind automatizarea pentru domeniul juridic. În noul său rol, el va prelua controlul complet asupra dezvoltării de noi modele de licențiere, va proiecta strategia de go-to-market pentru soluțiile de automatizare juridică și va identifica oportunități de îmbunătățire a proceselor legale și de conformitate.

“Am dezvoltat primii noștri roboți pentru domeniul juridic pentru a răspunde propriilor noastre nevoi presante, ceea ce a fost un stimulent grozav pentru a gândi original. Pornind de la nevoia de a face onboarding pentru opt sau zece clienți în fiecare zi, a trebuit să procesăm rapid cantități mari de informații, să executăm acțiuni repetitive sau să dezvoltăm noi moduri inovatoare de lucru, iar roboții software s-au dovedit a fi aliații noștri. Există încă multe astfel de procese care consumă timp, executate încă pe suport de hârtie, care sunt obligatorii pentru profesioniștii din domeniul juridic, dar care nu trebuie neapărat să fie efectuate de un avocat. În schimb, ele pot fi încredințate roboților care pot finaliza sarcini de până la cinci ori mai rapid și mai sigur, economisind timp companiei, bani și eliminând din presiunea pusă pe angajați. Aducând automatizarea în industria juridică și de conformitate, organizațiile pot pune niște baze puternice pentru digitalizarea simplificată. Considerăm că apetitul companiilor și al firmelor de avocatură de a adopta automatizări se va traduce în curând într-o competitivitate crescută a pieței.” a declarat Vasile Țiple.