TZA si Reff&Asociatii, avocatii din spatele tranzactiei NEPI-Mobexpert

Casele de avocatura Reff & Asociatii si Tuca Zbarcea & Asociatii (TZA) au asistat fondul de investitii NEPI, respectiv Mobexpert, in tranzactia de tip „sale and lease back” prin care NEPI cumpara cladirea si terenul din Brasov pe care se afla magazinul Mobexpert, urmand ca producatorul de mobila sa inchirieze acelasi spatiu de la NEPI.

Casa de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii s-a aflat de partea Mobexpert in aceasta tranzactie, dupa cum au declarat pentru legalmarketing.ro reprezentantii societatii. Echipa de avocati care a asistat Mobexpert in acest proiect a fost coordonata de Dan Borbely (foto 1), Avocat asociat al TZA si co-coordonator al departamentului de Real-Estate al firmei.

NEPI a fost asistat in aceasta tranzactie de Reff & Asociatii, dupa cum a declarat pentru legalmarketing.ro Alexandru Reff (foto 2), partener in cadrul casei de avocatura.

Contractul dintre NEPI si Mobexpert presupune achizitia cladirii si a terenului de la Mobexpert si inchirierea ei ulterioara catre distribuitorul de mobila. NEPI are optiunea de a reloca Mobexpert daca o redezvoltare ulterioara a locului va fi efectuata. In prezent, NEPI se afla in negocieri cu grupul Carrefour pentru a combina activele achizitionate de la Mobexpert cu cele detinute in vecinatatea acestora de Carrefour, pentru dezvoltarea acestora intr-un mall regional in Brasov.

Reff & Asociatii a mai asistat NEPI in doua tranzactii majore cu canadienii de la Benevo anuntate la inceputul acestei saptamani care au vizat proiectele Victoria City Center si Vulcan Value Retail Center din Bucuresti.

Benevo Capital a anuntat luni ca rascumpara, alaturi de partenerii de la CD Capital, participatia de 50% pe care NEPI o detinea in proiectul imobiliar Victoria City Center situat in zona Bucurestii Noi si returneaza fondului de investitii sud-african tot capitalul investit, urmand ca un alt fond de investitii sa preia 49% din acest proiect. In acelasi timp, NEPI a devenit partener cu Benevo si a investit aproximativ 20 de milioane de euro in proiectul Vulcan Value Retail Center – un proiect situat in partea de sud a Bucurestiului, pe terenul fostei fabrici Vulcan.

In aceste doua tranzactii, de partea Benevo s-au aflat avocatii de la Biris Goran, dupa cum au declarat reprezentantii companiei pentru legalmarketing.ro.