NNDKP a organizat un workshop pe tema dreptului concurentei

Avocatii Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP)  specializati in dreptul concurentei au discutat despre comportamentul companiilor pe parcursul investigatiilor Consiliului Concurentei, intr-o noua editie a workshop-urilor „Exclusively for Friends”.

Urmarind drumul de la indiciile care conduc la deschiderea unei investigatii pana la decizia finala a Consiliului Concurentei, dezbaterile au avut in vedere aspecte precum: ce tip de informatii si din ce surse pot constitui indicii care sa atraga atentia Consiliului, astfel incat acesta sa initieze o analiza a unei piete sau a unui anumit comportament pe o piata; cum obtine Consiliul Concurentei probele necesare stabilirii unei incalcari a legii; ce limite trebuie sa respecte autoritatea de concurenta in cadrul solicitarilor de informatii si cum raspund companiile investigate.

„Am dorit sa oferim participantilor o imagine de ansamblu a etapelor desfasurarii unei investigatii a Consiliului Concurentei si sa marcam aspectele esentiale pe care fiecare companie trebuie sa le aiba in vedere. Anticiparea derularii evenimentelor in cursul unei investigatii si cunoasterea drepturilor companiilor investigate minimizeaza riscurile inerente unei investigatii”, afirma Georgeta Harapcea (foto), coordonatorul practicii de Concurenta a NNDKP.

Echipa de Concurenta a NNDKP este apreciata de clientii citati de unul din cele mai reputate ghiduri juridice internationale, Chambers & Partners, care afirma: „Echipa s-a dovedit orientata spre business si spre clienti, aratand o intelegere aprofundata a nevoilor noastre. Persoane flexibile si creative, dornice sa gaseasca solutiile potrivite nevoilor clientilor”.

Clientii apreciaza de asemenea calitatile coordonatorului echipei de Concurenta, Georgeta Harapcea: “Are o abordare foarte inteligenta si dedicata, atat din perspectiva proiectelor specifice, cat si a clientilor in general. Este foarte apreciata pentru intelegerea in profunzime a asteptarilor de business ale clientilor, persoanele intervievate observand ca are excelente abilitati tehnice, orientare pragmatica si experienta deosebita”.