Tuca Zbarcea & Asociatii, noi recunoasteri din partea Legal 500

Tuca Zbarcea & Asociatii ocupa primele locuri in clasamentele Legal 500 pentru 2015, directorul international reconfirmand, si in acest an, pozitia de top a firmei de avocatura in principalele domenii ale consultantei de afaceri. In total, 16 avocati parteneri au fost evidentiati pentru expertiza in drept, dintre care doi au primit calificativul „Leading Individuals”.

3.300 firme de avocatura, din 80 de tari de pe 3 continente sunt incluse in directorul Legal 500 dedicat pietei de avocatura din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, care s-a lansat ieri la Londra.

Firmele romanesti si internationale au fost cotate in ariile Drept Financiar-Bancar/Piete de Capital, Drept Societar/Fuziuni si Achizitii, Litigii si Arbitraje, Energie/Resurse Naturale, PPP/Achizitii Publice, Drept imobiliar, Telecomunicatii/Media si Tehnologie (TMT).

Tuca Zbarcea & Asociatii conduce in clasamentul pe Romania in sase domenii ale dreptului, detinand totodata un numar semnificativ de nominalizari individuale in toate ariile supuse analizei specialistilor Legal 500.

Astfel, firma de avocatura independenta este plasata pe prima pozitie in principalele arii ale avocaturii de business, si anume Drept Financiar-Bancar/Piete de Capital, Drept Societar/Fuziuni si Achizitii, Litigii si Arbitraje, Energie/Resurse Naturale, PPP/Achizitii Publice, Telecomunicatii/Media si Tehnologie (TMT). De asemenea, societatea de avocati este cotata pe pozitia secunda in Drept Imobiliar.

Editorii Legal 500 au notat, intre altele, parcursul in Drept Financiar-Bancar/Piete de Capital, remarcand faptul ca echipa de avocati este „extrem de puternica si experimentata”, bucurandu-se de o „excelenta reputatie in industria financiar-bancara”, in vreme ce echipa in domeniul pietelor de capital este descrisa ca fiind „proactiva si prompta”. In aceasta specialitate, 4 avocati sunt nominalizati, si anume Stefan Damian, Mihai Dudoiu, Catalin Baiculescu (foto articol), Silvana Ivan.

Robert Rosu_Tuca Zbarcea & Asociatii 2

In total, 16 avocati au fost evidentiati de directorul juridic pentru implicarea in diverse tranzactii, coordonarea dosarelor litigioase sau altor proiecte relevante ale firmei, in crestere fata de editia anterioara. De asemenea, Catalin Baiculescu si Robert Rosu (foto deasupra) si-au mentinut calificativele „Leading Individuals” in Drept Societar/Fuziuni si Achizitii si, respectiv, Litigii si Arbitraje.

De altfel, Tuca Zbarcea & Asociatii este clasata pe prima pozitie in Litigii si Arbitraje, cu o echipa „numeroasa”, care ofera clientilor servicii de asistenta juridica si reprezentare „cu tact, chiar si in cele mai delicate spete”. Alaturi de „talentatul” Robert Rosu, editorii Legal 500 le-au remarcat si pe Ioana Hrisafi-Josan si Ioana Gelepu, pe care le considera niste avocate „increzatoare” si „perspicace”. De asemenea, Cornel Popa, partener specializat in arbitraje interne si internationale, a fost descris ca un avocat extrem de „pragmatic”.

Un alt departament care a primit numeroase nominalizari individuale este cel de consultanta in Drept Societar/Fuziuni si Achizitii, in care sunt evidentiati 5 avocati parteneri, si anume Florentin Tuca, Cornel Popa, Catalin Baiculescu, Cristian Radu, Dragos Apostol. Pentru expertiza dobandita in aceasta arie, Legal 500 a cotat Tuca Zbarcea & Asociatii in fruntea clasamentului pe Romania.

Legal 500 este unul dintre cele mai apreciate ghiduri independente de specialitate la nivel international. In ultimii 28 de ani, clasamentele Legal 500 realizeaza cea mai cuprinzatoare analiza a pietei de avocatura internationale, evidentiind performantele firmelor de avocatura si avocatilor de top, in urma unui sondaj cu cateva sute de mii de consilieri juridici si avocati la nivel mondial.