Sunt Slaughters si BLP firmele de avocatura cel mai bine gestionate ?

Care dintre companiile din UK a fost manageriata cel mai bine? Raspunsul in varianta scurta este acela ca este imposibil sa spui cu certitudine. Sunt mult prea multi factori care contribuie la efectul general calitativ pentru ca o concluzie sa fie trasa doar dintr-o suma foarte mica de indicatori.

Cu toate acestea, exista o serie de factori care pot oferi indicii solide. Multi dintre acestia sunt relationati cu performanta financiara a companiei, marea majoritate dintre acestia fiind regasiti in anuarul UK 200 asupra rapoartelor de piata.

Slaughters and BLP conduc in topuri

Firma care ocupa acest an primul loc in sectiunea grupuri individuale este Slaughter and May, care insumeaza cele mai mari rankinguri din intreg topul UK 200 pentru PEP si PPl si este in top zece pentru marje de profit, RPL si RPP.

De asemenea in top 10 sunt si patru companii care intrunesc un “cerc Magic”- Linklaters, Freshfields Bruckhaus Deringer, Allen & Overy si Clifford Chance- impreuna cu Macfarlanes si Travers Smith si alte trei companii care sunt in mod efectiv unele dintre cele mai de succes super- boutique-uri din UK- Dickson Minto, Sackers and Stewarts Law.

 

Ranking-uri pe o perioada de un an

Rank UK 200 rank Firm
1 11 Slaughter and May
2 4 Linklaters
3 63 Dickson Minto
4 5 Freshfields Bruckhaus Deringer
5 24 Macfarlanes
6 3 Allen & Overy
7 2 Clifford Chance
8 91 Sackers
9 37 Travers Smith
10 56 Stewarts Law

 

Ranking-uri pe o perioada de trei ani

Rank UK 200 rank Firm
1 16 Berwin Leighton Paisner
2 45 Gateley
3 24 Macfarlanes
4 143 TWM
5 26 Stephenson Harwood
6 124 Wright Hassall
7 182 Porter Dodson
8 174 Coffin Mew
9 57 Burness Paull
10 162 Pemberton Greenish

Efectul halo

Ce semnifica aceste matrici? In timp ce exista putine dezbateri cu privire la importanta unei turnuri complete de situatie, cel putin din punct de vedere al indicelui traiectoriei de crestere al companiei, este general acceptat ca un PEP mediu este un indicator de nadejde asupra muncii pe care o companie o intreprinde.

“Exista un efect halo al unui PEP ridicat” spune Mark Brandon, director de strategie in cadrul Motive Legal. “ Poate avea un efect intangibil si nedefinit enorm asupra moralei, a recrutarii si asupra perceptiei asupra unei fime pe piata.

Este general acceptat ca PEP, ca alte matrici, asemeni unui top al echitatii, sau al raspandirii legale, poate fi manipulat cu usurinta pentru a se obtine un rezultat mai mare. Efectul Halo la care se refera Brandon face evident motivul pentru care manipularea PEP-ului, perfect legala de altfel, este cat se poate de atractiva pentru companii.

In contrast, matrici precum RPL sunt in general mai greu de manipulat si sunt drept urmare vazute ca un semn mult mai de incredere in materie de eficienta materiala si calitate a muncii.

Luata ca parte dintr-un grup, o firma care are performante bune asupra mai multora din aceste matrici, este cel mai probabil sa fie aceea care este bine manageriata si performeaza aproape, sau chiar in topul pietei.

ecaterina.virgolici@lhm.ro