A doua editie a Conferintei Nationale Antifrauda si Anticoruptie

Institutul National de Control Intern din Romania a organizat cea de-a doua editie a Conferintei Nationale Antifrauda si Anticoruptie, cu tema: Tehnici de prevenire, detectare si investigare a faptelor de coruptie si a fraudelor.

Evenimentul a reunit 185 de profesionişti in control intern, conformitate, antifrauda şi anticorupţie, reprezentanţi ai unor instituţii de stat cu atribuţii in domeniu, specialişti interesaţi de tematica, mass media şi a dezbatut, intr-un cadru de dialog constructiv si participativ, bazat pe dialog de idei, teme de interes si de actualitate din buna practica de antifrauda si anticoruptie.

Panelul de lectori prezenţi la manifestarea profesionala a fost unul remarcabil: dl. Thomas Firestone – Partener, Baker & McKenzieBaker & McKenzie LLP, Washington, DC, SUA; dl. Devon Mahoney – Agent Special, Biroul Federal de Investigatii (FBI), SUA; dl. Neil McGregor – Partener Coordonator, McGregor & Partners; dl. Cosmin Serbanescu Presedinte – Institutul National de Control Intern din Romania; dna. Tracey Walker – Manager Senior, KPMG Romania ‐ Forensic şi dl. Claudiu Chirita – Manager, KMPG Romania – Forensic; dna. Mirela Iovu – Vicepresedinte, CEC Bank; dl. Mihai Mares – Partner Coordonator, Mares / Danilescu / Mares; dl. Antoniu Obancia – Partener, Zamfirescu Racoti & Partners; dna. Alexandra Lancranjan – Procuror, Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 2, Bucuresti; dl. Marius Patrascanu – Partener Coordonator, Maravela si Asociatii; dna. Dana Ignat – Manager Public Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administraţiei Publice; dna. Otilia Manta – Presedinte, Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta; dl. Nicolae Ghioca – Manager Sector Public, Star Storage.

Printre temele analizate, regasim: Implementarea adecvata si conformitatea cu legislatia Foreign Corrupt Practices Act; Tehnici si bune practici in investigatiile speciale; Accidente gata sa se intample: Studii de caz si proceduri neadecvate in prevenirea darii / luarii de mita; Tehnici si tactici in prevenirea si detectarea fraudelor; Perspectiva locala a cercetarii globala a KPMG din anul 2015 legata de mita si coruptie; Rolul functiei de conformitate in cadrul sistemului de control intern; Spalarea banilor – aspecte teoretice si practice; Specificul masurilor preventive in materia infractiunilor de coruptie si de frauda; Utilizarea instrumentelor web si a surselor deschise de informare in investigarea faptelor de coruptie si a fraudei fiscale; Tehnici si mecanisme anti-frauda in domeniul corporativ, comercial si contractual; Implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si la nivelul administratiei publice locale; Controlul implementarii fondurilor europene – caracter preventiv sau punitiv; Gestiunea documentelor si a inregistrarilor in organizatie – instrument al bunelor practici pentru controlul intern.

Evenimentul s-a desfasurat ca un workshop profesional, incluzand sesiuni interactive de intrebari si raspunsuri şi dezbateri pe teme de interes şi actualitate.

Prin lectorii prezenti, temele si tematicile diverse analizate, oportunitatile de networking si de actualizare cu noutatile si bunele practici in domeniu, evenimentul, aflat la a doua editie, a fost unul de succes si de referinta in mediul profesional din Romania.

Materialul video al conferintei il gasiti accesand urmatorul link.

ecaterina.virgolici@lhm.ro