S-a constituit Fundatia "Institutul Roman de Informatii Juridice"

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, Uniunea Notarilor Publici din Romania, Consiliul Superior al Magistraturii si Institutul National al Magistraturii au pus bazele Fundatiei „Institutul Roman de Informatii Juridice”. Organizatia isi propune sa sustina, sa dezvolte si sa promoveze liberul acces la informatia juridica publica.

Actele de constituire au fost semnate la sediul Consiliului Superior al Magistraturii de Alina Ghica, presedintele CSM, Gheorghe Florea, presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Ana Maria Garofil, director adjunct al Institutului National al Magistraturii, Viorel Manescu, presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania si Adrian Neacsu, membru CSM, in calitate de membrii fondatori.

Fundatia „Institutul Roman de Informatii Juridice” este continuatoarea institutionala a programului „Jurindex”, privind publicarea hotararilor judecatoresti. Publicarea acestor hotarari pe internet constituie, la acest moment, o obligatie asumata de Statul Roman in contextul Mecanismului de Cooperare si Verificare a progreselor inregistrate in domeniul reformei justitiei, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.