Reff si Asociatii creste peste media pietei – venituri de 2,5 milioane de euro in 2011

2011 poate insemna reintrarea pe un trend ascendent a activitatii Reff si Asociatii, firma de avocatura afiliata Deloitte Romania. Anul trecut veniturile societatii au crescut cu 20%, ajungand la 2,5 milioane de euro.

Cresterile la nivelul veniturilor Reff si Asociatii au venit anul trecut pe fondul consolidarii practicilor de M&A, piete financiare si real estate, precum si pe fondul progreselor semnificative in zonele de energie si piata de capital.

„2011 a fost un an excelent pentru practica noastra, care a inregistrat o crestere semnificativa a portofoliului de clienti si de proiecte reprezentative, cu mentinerea unui volum ridicat al tranzactiilor asistate in conditiile in care valoarea totala la nivel de piata s-a restrans fata de anul precedent. Avansarile privesc deopotriva zonele de practica care ne-au consacrat (M&A, banking, imobiliar), cat si arii in plina dezvoltare cum sunt energia, concurenta sau litigiile”, a declarat Alexandru Reff (foto), Partener Reff si Asociatii.

Valoarea mandatelor administrate in 2011 de catre societatea de avocati Reff si Asociatii totalizeaza un miliard de euro, fiind mentinuta anul trecut peste acest prag, pe o piata in scadere.

Firma de avocatura afiliata Deloitte Romania  are un portofoliu solid in zona serviciilor financiare, valoarea totala a mandatelor pe acest segment urcand la 700 de milioane de euro anul trecut.

„Anul 2011 s-a mentinut in tendintele impuse de anul precedent, bancile continuand sa-si analizeze portofoliul de credite si accelerand procesul de restructurare a activelor cu probleme. Acolo unde este posibil, se incearca realizarea unor restructurari in afara procedurii insolventei (fie prin restructurarea creditelor, fie prin preluarea unor active), insa in continuare sunt multe situatii in care insolventa nu poate fi evitata”, spune si Andrei Burz-Pinzaru, Partener Reff si Asociatii si coordonator al practicii de drept bancar si piete de capital.

Anul acesta Reff si Asociatii a marcat inca din prima luna o tranzactie cheie pe piata imobiliara: achizitia complexului de birouri de clasa A, Business City Center din Timisoara de catre fondul New Europe Property Investments plc (NEPI), caruia echipa de avocati i-a oferit consultanta juridica.

Obiectivele financiare pentru acest an vizeaza o crestere de cel putin 15% a veniturilor si, intr-o varianta optimista, depasirea rezultatelor din 2011.