Reff si Asociatii a reprezentat cu succes Bank of Cyprus in dosarul privind manipularea pietei de capital

Reff si Asociatii, societatea de avocati afiliata Deloitte Romania, a reprezentat Bank of Cyprus in dosarul privind presupusele fapte de abuz de piata de capital. Curtea de Apel s-a pronuntat in acest caz, oferind o solutie de achitare a inculpatilor pe fondul cauzei.

In acest dosar au fost inculpati Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania, Silaghi Claudiu, fost membru al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Georgios Christoforou, directorul general al sucursalei Bank of Cyprus din Romania, Anastasios Isaakidis, fost sanctioning manager al sucursalei Bank of Cyprus din Romania si doi brokeri. Cazul, inceput in 2010, viza presupuse infractiuni de manipulare de piata, tranzactionare pe baza de informatii privilegiate si dezvaluire de informatii privilegiate, privind achizitia a aproximativ 10% din capitalul social al Bancii Transilvania, achizitie efectuata de Bank of Cyprus in decembrie 2009.

„Verdictul Curtii de Apel in aceasta speta este imbucurator din perspectiva corectei administrari a actului de justitie in Romania. Desi, pe de o parte, implicarea in acest caz pe parcursul ultimilor doi ani a fost in mod evident o experienta neplacuta, pe de alta parte apreciem atentia si corectitudinea cu care instantele romane, atat la nivel de Tribunal, cat si la nivelul Curtii de Apel, s-au aplecat asupra fondului unei spete intr-un domeniu juridic atat de specializat ca cel care priveste piata de capital”, a declarat Georgios Christoforou, General Manager Bank of Cyprus.

Echipa de avocati care a asigurat pentru Bank of Cyprus succesul acestui caz a fost coordonata de Andrei Burz Pinzaru (foto), coordonator al echipei de Banking, Finance and Capital Markets din Reff & Asociatii, ceilalti avocati cheie din echipa fiind Leontin Trifa si Radu Straut. Echipa Reff si Asociatii s-a ocupat de stabilirea strategiei pe intregul dosar si pentru redactarea apararilor scrise si reprezentarea clientilor in fata instantei. Au mai colaborat de partea angajatilor Bank of Cyprus si avocatii de la Stoica si Asociatii.