Raluca Andrei, Portnoi, Tudor si Asociatii: Suntem implicati in doua tranzactii mari; alte cinci sunt “in asteptare”

A doua jumatate a lui 2015 este una incarcata din punct de vedere al volumului de munca “tranzactional” pentru avocatii de la Portnoi, Tudor si Asociatii, acestia fiind implicati in doua tranzactii importante, care ar trebui finalizate pana la sfarsitul anului, si “in asteptare” pentru alte cinci, ale caror negocieri comerciale nu au fost inca incheiate.

Avem in prezent doua tranzactii mari in derulare, care ar trebui sa fie inchise pana la finalul acestui an. De asemenea, mai sunt “in asteptare” inca cinci tranzactii pentru care negocierile comerciale nu au fost inca finalizate. Cu aceste tranzactii, ne asteptam la o a doua jumatate a anului 2015 plina pentru echipa noastra de fuziuni si achizitii”, a declarat, pentru Legal Marketing, Raluca Andrei (foto articol), Avocat Partener Portnoi, Tudor si Asociatii, firma de avocatura asociata companiei de audit si consultanta BDO Romania.

Potrivit avocatei, in primele sase luni ale anului 2015, firma pe care o reprezinta a asigurat asistenta juridica in trazactii din domenii variate, precum logistica pentru transporturi, fabricarea de produse din lemn sau IT. Printre tranzactiile asistate se numara si preluarea companiei Redoxim, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata distribuitorilor de ingrasaminte, cu sediul la Timisoara, de catre grupul irlandez Origin Enterprises.

In aceasta tranzactie, care a presupus achizitia participatiei integrale de capital detinuta in mod egal de cei sase parteneri ai Redoxim, in cadrul unui proces elaborat de negociere, Portnoi, Tudor si Asociatii a acordat consultanta juridica furnizorului timisorean, printr-o echipa formata din Ciprian Portnoi, Avocat Partener Coordonator, Raluca Andrei, Avocat Partener, si Andrei Torok, Senior Associate.

Activitatea noastra a constat in principal in acordarea de asistenta in structurarea tranzactiei si negocierea contractului de vanzare-cumparare parti sociale, fiind astfel implicati avocati specializati in activitatea de fuziuni si achizitii”, a precizat Raluca Andrei.

Tranzactia, care a marcat intrarea pe piata din Romania a grupului irlandez Origin Enterprises, a fost coordonata de Dan Stirbu, Partener Coordonator BDO Timisoara, si a mai angrenat firmele de avocatura DLA Piper Dinu, de partea cumparatorului, si Biris Goran, de partea Comfert, companie achizitionata, alaturi de Redoxim, in cadrul aceleiasi tranzactii.

In virtutea unei relatii deja consolidate cu asociatii Redoxim si a unei foarte bune cunoasteri a realitatilor economice ale societatii, Dan Stirbu, partenerul coordonator al BDO Timisoara, este cel care a tinut legatura in permanenta cu clientii si a asigurat reflectarea in cadrul tranzactiei a tuturor elementelor de natura comerciala si economica relevante. Modul in care am colaborat cu filiala Timisoara a BDO a fost o dovada in plus a avantajelor pe care le aduce implicarea in tranzactii in cadrul unei echipe multidisciplinare, care sa asigure nu doar suportul juridic, ci si financiar-fiscal si contabil. Impreuna si cu avocatii DLA Piper Dinu am gasit acele solutii juridice care sa corespunda intelegerii partilor si care sa asigure echilibrul si confortul contractual cautat atat de vanzatori cat si de cumparatori. Cred ca succesul acestei tranzactii a fost asigurat si de felul in care au colaborat consultantii partilor implicate”, a mentionat Raluca Andrei.

“A fost un proces complex, care a necesitat suportul specialistilor nostri din aproape toate liniile de business. Dupa patru ani de colaborare, ne bucuram sa fim in continuare alaturi de clientul nostru Redoxim intr-o etapa atat de importanta de dezvoltare. Dorim sa multumim clientilor nostri pentru increderea de a negocia in numele lor si colegilor de la DLA Piper Dinu alaturi de care am reusit sa gasim solutiile care sa faciliteze aceasta tranzactie”, a adaugat Dan Stirbu, Partener Coordonator BDO Timisoara.

Redoxim, cu sediul in Timisoara, fondata in 1991, este un important furnizor de servicii si produse pentru fermieri care deserveste aproximativ 2000 de clienti printr-o retea de distributie de 55 de puncte de vanzare cu amanuntul.

Origin, care are in spate o companie elvetiana din industria alimentara si un fond care administreaza active de 30 miliarde de dolari, are in prezent operatiuni in Marea Britanie, Polonia si Ucraina.