Dentons, NextLaw Labs si IBM Cloud sprijina start-up-urile din tehnologie

Firma globala de avocatura Dentons a anuntat astazi ca NextLaw Labs, platforma sa de cooperare pentru inovatie, s-a alaturat IBM pentru a crea o platforma tehnologica sub IBM Cloud, care sa faciliteze dezvoltarea si extinderea mai rapida a aplicatiilor legale de catre companiile start-up. NextLaw Labs a incheiat de asemenea un acord cu prima companie din portofoliul sau, ROSS Intelligence Inc., start-up care dezvolta o aplicatie de consultanta legala cu sprijinul IBM Watson.

In cadrul cooperarii cu IBM, NextLaw Labs va oferi start-up-urilor din tehnologie accesul la IBM Cloud si Programul IBM Global Entrepreneur pentru Cloud Startups. Companiile vor avea, de asemenea, acces la platforma-serviciu IBM, Bluemix, cel mai mare dezvoltator Cloud Foundry din lume. Prin acest tip de model legal, NextLaw Labs va deveni un investitor activ in tehnologie, accelerator si incubator de business centrat pe crearea de produse si servicii noi, care vor schimba practica legala, imbunatatind serviciile si solutiile pentru clienti.

Cu o oferta pentru dezvoltatori usor de accesat, cuprinzand peste 100 de instrumente si servicii din cele mai importante tehnologii open-source, combinate cu serviciile furnizorilor terti ai IBM, Bluemix va ajuta aceste companii start-up sa isi centreze intreaga energie asupra dezvoltarii aplicatiilor de tip cloud pentru industria legala la scara mare.

Acest moment este unul foarte important pentru profesia noastra. Alaturarea celei mai mari firme de avocatura din lume cu principalul furnizor de tehnologie din lume este doar unul dintre modurile prin care NextLaw Labs lucreaza la schimbarea industriei legale”, a declarat Joe Andrew, Presedinte Global al Dentons. “Concentrandu-ne pe utilizarea tehnologiei noi pentru a munci mai inteligent si in final, pentru a diminua costurile pentru clientii nostri, interesele noastre si interesele clientilor nostri sunt unul si acelasi lucru”, a adaugat el.

NextLaw Labs incheie acordul cu prima companie din portofoliu

NextLaw Labs a anuntat de asemenea ca a incheiat un acord cu prima companie din portofoliu, ROSS Intelligence Inc., care este si ea membra a Watson Ecosystem. ROSS Intelligence Inc. Este dezvoltatorul ROSS, o aplicatie de consultanta legala sustinuta de IBM Watson care va optimiza cercetarea legala, economisind timpul avocatilor si banii clientilor. Cu sprijinul capacitatilor Watson de calcul cognitiv si procesare a limbajului natural, avocatii pot cere ROSS sa raspunda la o intrebare in limbaj natural, asa cum ar intreba o persoana, apoi ROSS cauta in legislatie, aduna dovezi, face deductii si ofera un raspuns bazat pe surse.

Pe masura ce NextLaw Labs continua sa creasca, avocatii nostri primesc acces prioritar la instrumente care ii vor ajuta sa ofere rezultate mai bune, iar clientii pot beneficia de tehnologii de varf, care nu sunt inca disponibile pe piata”, a declarat Elliott Portnoy, Director Executiv Global, Dentons.

Tehnologia este si va continua sa fie un adevarat factor de departajare in profesia legala”, a explicat Dan Jansen, CEO, NextLaw Labs. “Potentialul companiilor ca ROSS ne demonstreaza cum se va schimba modul in care sunt solutionate provocarile venite de la clienti. NextLaw Labs vrea sa fie parte din transformarea a ceea ce este posibil intr-o oferta concreta pe piata legala actuala”, a mai precizat el.

Prin intermediul NextLaw Labs, avocatii si profesionistii Dentons vor continua sa utilizeze ROSS pentru a rafina fondul de informatii juridice si cunostinte inainte de a fi disponibile publicului.

Dentons este o firma de avocatura globala, motivata de dorinta de a oferi un avantaj competitiv intr-un climat de afaceri din ce in ce mai complex si interconectat. Aflata in topul 20 al Indexului Acritas 2014 Global Elite Brand, firma Dentons nu ezita sa iasa din tipare si este hotarata sa aduca un suflu inovator in abordarea consultantei legale, oferind clientilor solutii de afaceri noi si ingenioase. Clientii firmei Dentons beneficiaza acum de serviciile a 3.000 de avocati si alti profesionisti in peste 80 de locatii din peste 50 de tari. Mostenind o experienta juridica ce dateaza din anul 1742 si care are la baza punctele forte ale firmelor fondatoare — Salans, Fraser Milner Casgrain (FMC), SNR Denton si McKenna Long & Aldridge — firma vine in intampinarea nevoilor locale, regionale si globale ale clientilor privati si publici.

NextLaw Labs este un accelerator de business axat pe investitii, dezvoltare si extindere a tehnologiilor noi care vor transforma practica juridica. Este o subsidiara autonoma detinuta integral de firma globala de avocatura Dentons, avand o prezenta fizica si virtuala in centre tehnologice din toata lumea. Prin intermediul parteneriatelor complementare si strategice cu companii lider in tehnologie, start-upuri, alte acceleratoare de business si furnizori consacrati de servicii juridice, NextLaw Labs va investi in companii cu potential si va dezvolta o gama de tehnologii noi care schimba fundamental practica juridica, imbunatatind deservirea clientilor si perfectionand solutiile pentru clienti.