Popovici Nitu Stoica si Asociatii a asistat Immofinanz, iar DLA Piper pe Blackstone, intr-o tranzactie de 500 milioane de euro

Immofinanz a finalizat procesul de vanzare a portofoliului sau logisitic catre Blackstone.  Contractul de vanzare-cumparare include 36 de investitii logistice permanente,  cele mai multe dintre acestea fiind localizate in Germania, Austria, Cehia, Polonia, Rusia, Slovacia si Romania.

Surse din piata juridica au confirmat pentru Legal Marketing faptul ca tranzactia privind centrele logistice din Romania au fost asistate de casele de avocatura Popovici Nitu Stoica si Asociatii  pentru Immofinanz si DLA Piper pentru Blackstone.

In urma tranzactiei, Blackstone a intrat in posesia a trei proiecte totalizand 65.000 metri patrati, teren in dezvoltare,  in Romania, mai exact in orasele Bucuresti si Ploiesti.  Termenii contractuali prevad si rezervele de teren.  Compania Blackstone intentioneaza sa isi integreze bunurile prin platforma londoneza,  Logicor. Pretul a fost influentat de valoarea proprietatii si de resursele acesteia.

Imofinanz a declarat ca veniturile vor fi  folosite pentru a isi dezolva portofoliul din Germania, potrivit Reuters.

ecaterina.virgolici@lhm.ro