Musat & Asociatii, premiata pentru consultanta juridica acordata la listarea Electrica SA

Firma de avocatura Musat & Asociatii a fost premiata pentru consultanta juridica acordata in cadrul ofertei publice primare (IPO) de vanzare de actiuni a Electrica SA, oferta incheiata cu succes in iulie 2014. Listarea a constat in admiterea la tranzactionare a actiunilor pe Bursa de Valori Bucuresti si a certificatelor globale de depozit (GDR) pe Bursa de Valori de la Londra si a atras fonduri record de aproximativ 440 de milioane de euro.

Distinctia a fost acordata de Asociatia Brokerilor in cadrul Galei Premiilor Pietei de Capital ce a avut loc in prezenta a peste 250 de oficialitati – manageri de top ai companiilor listate, ai Bursei de Valori Bucuresti, Depozitarului Central, fondurilor de investitii, intermediarilor si ai altor entitati active pe piata de capital, dar si specialisti ai pietei de capital: consultanti de investitii, brokeri si avocati.

Listarea Electrica reprezinta un proiect de referinta atat pentru Bursa de Valori Bucuresti, cat si pentru noi, avocatii care am avut sansa sa contribuim la succesul acestei privatizari. In cele peste 11 luni in care am lucrat constant pentru pregatirea acestei listari, am avut numeroase discutii si negocieri cu toti factorii implicati, in paralel cu mentinerea unui focus permanent asupra cadrului legislativ cu impact pe piata de capital”, a declarat Miruna Suciu (foto articol), Partner Musat & Asociatii.

Echipa Musat & Asociatii care a gestionat proiectul a fost formata din peste 25 de avocati specializati si a fost coordonata de Miruna Suciu, Partener Musat & Asociatii, cu o experienta de peste 15 ani in privatizari, piete de capital si energie. Musat & Asociatii a asistat sindicatul de intermediere selectat de Electrica SA, format din Raiffeisen Capital & Investment, BRD, Société Générale, Citigroup si Swiss Capital, avocatii Musat & Asociatii fiind implicati in toate etapele procesului de listare, de la redactarea raportului de due-dilligence juridic, a prospectului de oferta si a documentelor necesare lansarii ofertei publice, pana la solutionarea tuturor aspectelor legale pe parcursul si in timpul ofertei, pentru a identifica cele mai potrivite solutii privind finalizarea cu succes a listarii.

Expertiza Musat & Asociatii in Piete de Capital este recomandata si de marile ghiduri juridice internationale – Legal 500, IFLR 1000 si Chambers Europe – care plaseaza firma si avocatii acesteia in fruntea clasamentelor de specialitate.

Musat & Asociatii este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 16 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, Musat & Asociatii acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

Musat & Asociatii este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In anul 2013, Musat & Asociatii a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara in ultimii patru ani cand Musat & Asociatii isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea in 2012, Musat & Asociatii a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate pe piata din Romania de echipa Musat & Asociatii, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni & achizitii si strategia de management adoptata.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei Musat & Asociatii trofeul „Romanian Law Firm of the Year„, pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

Musat & Asociatii acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini.