Tuca Zbarcea & Asociatii numeste un nou partener si promoveaza alti 10 avocati

Societatea de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii a numit un nou partener si a efectuat alte zece promovari interne, ca urmare a procesului de evaluare ce a avut loc in perioada noiembrie-decembrie 2014.

Dupa promovarea a trei parteneri la inceputul acestui an, Tuca Zbarcea & Asociatii si-a extins din nou echipa de management prin numirea lui Sebastian Radocea (foto articol) ca partener in departamentul de energie al firmei. El se alatura astfel plutonului de la varful Tuca Zbarcea & Asociatii care numara 25 de parteneri, incepand cu 1 ianuarie 2015. Alti zece avocati au fost avansati in diverse roluri in cadrul firmei, toate promovarile fiind efective de la aceeasi data.

Sebastian Radocea a devenit partener al Tuca Zbarcea & Asociatii, fiind specializat in dreptul energiei, fuziuni si achizitii si drept societar si comercial. De-a lungul celor 15 ani de activitate profesionala, Sebastian a participat la primul proces de separare legala (unbundling) a activitatilor de distributie si furnizare de energie electrica la nivelul unei foste societati de stat din sectorul energiei electrice, precum si in privatizarea unor societati de distributie si furnizare a energiei electrice. De asemenea, Sebastian a acordat asistenta unui numar considerabil de investitori privati in legatura cu dezvoltarea, operarea, achizitia si/sau vanzarea unor  proiecte fotovoltaice. In prezent, el este implicat in implementarea, pentru prima data in Romania, a proiectelor de eficienta energetica in sectorul public.

Alti 10 avocati au mai facut un pas in cariera, fiind promovati la statutul de Managing Associate sau Senior Associate. Astfel, Andreea Lisievici-Lefter, Patricia Enache, Mihai Ene si Dana Busini vor face parte, de la inceputul lui 2015, din grupa de elita a firmei – Managing Associate. De asemenea, Olga Cobasneanu, Maxim Dogoter, Mariana Sturza, Ruxandra Nita, Ruxandra Frangeti si Alexandru Moldoveanu se alatura grupei avocatilor seniori – Senior Associate. Majoritatea promovarilor sunt in departamentele de litigii si arbitraje comerciale, inclusiv drept penal, dar si drept societar/comercial, drept financiar-bancar si piete de capital, PPP/concesiuni sau dreptul muncii.

”Consolidarea echipei a fost si ramane principalul nostru obiectiv, oricat de pompos sau eufemistic ar putea suna. Resursa umana este cel mai pretios capital al firmei, un capital “majorat” in ultimii ani, atat sub aspect numeric, cat si valoric. Avansarile din acest an sunt o recunoastere a calitatilor profesionale, a plusului de experienta acumulat, a meritelor speciale si vitezei cu care acesti tineri de valoare au venit din urma. Plutonul este intarit la varf prin numirea lui Sebastian Radocea ca Partener in departamentul de energie, un colaborator de nadejde si un coechipier cu state vechi, cu un aport important in multe dintre proiectele reprezentative ale practicii noastre in domeniul energiei”, declara Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii cuprinde peste 170 de avocati si angajati, iar, incepand cu 1 ianuarie 2015, numarul partenerilor a urcat la 25.

Scurta biografie Sebastian Radocea

Sebastian Radocea, 40 de ani, a devenit partener in cadrul departamentului de energie al Tuca Zbarcea & Asociatii. Avand o experienta juridica de 15 ani, el s-a specializat in dreptul energiei (in special in domeniul energiei electrice si al eficientei energetice), in fuziuni si achizitii, precum si in dreptul societar si comercial. A fost implicat in unele dintre cele mai importante tranzactii din Romania, inclusiv in primul proces de separare legala (unbundling) a activitatilor de distributie si furnizare de energie electrica la nivelul unei foste societati de stat din sectorul energiei electrice, achizitia de la Statul roman, de catre cea mai mare societate de utilitati din Europa Centrala si de Est, a participatiilor minoritare detinute in doua societati de distributie si furnizare a energiei electrice, vanzarea uneia dintre cele mai mari societati de asigurare din Romania catre un important grup francez si implementarea, pentru prima data in Romania, a proiectelor de eficienta energetica in sectorul public. De asemenea, Sebastian a acordat asistenta unui numar considerabil de investitori privati in legatura cu dezvoltarea, operarea, achizitia si/sau vanzarea unor  proiecte fotovoltaice. Experienta sa include negocierea si structurarea de tranzactii in domeniul fuziunilor si achizitiilor si de contracte comerciale complexe, cum ar fi transferul de participatii si de active, coordonarea de investigatii de due diligence juridic si consultanta juridica generala in legatura cu aspecte de guvernare corporativa, divizari si alte modalitati de restructurare societara, precum si asistenta juridica in cadrul proceselor de privatizare si post-privatizare. Sebastian este specializat si in domeniul achizitiilor publice, asistand clienti din sectorul public si privat in legatura cu initierea procedurilor de selectie competitiva, intocmirea documentatiei de atribuire si acordarea de asistenta in fata organelor de reglementare relevante. Sebastian a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti in 1998 si este membru al Baroului Bucuresti din 1999. De asemenea, el a detine un Master in Drept si Finante (Goethe Universität Frankfurt am Main, Institute for Law and Finance). Sebastian este fluent in limbile engleza si germana.