Miruna Suciu, premiul ILO Client Choice 2013 in domeniul Energiei si Resurselor Naturale

Miruna Suciu (foto), Partener Musat & Asociatii, a primit premiul Client Choice, acordat de catre International Law Office (ILO), pentru activitatea profesionala desfasurata in domeniul energie si resurse naturale in anul 2013. Printre castigatorii acestei sectiuni s-au aflat avocati din diferite case de avocatura din Argentina, Australia, Canada, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Spania, Statele Unite ale Americii si Turcia.

„Premiul pe care l-am obtinut reprezinta o recunoastere a profesionalismului din ultimul an a intregii echipe pe aria de expertiza energie si resurse naturale. Ne bucura faptul ca suntem recunoscuti ca un etalon in acest domeniu, iar faptul ca rezultatele muncii noastre sunt apreciate de catre clientii nostri, este cel mai important. Aria de practica Energie si Resurse Naturale este una dintre cele mai dinamice, iar proiectele in energie si clientii activi in acest sector, atrasi de Musat & Asociatii in 2013, s-au dublat ca numar si valoare”, a spus Miruna Suciu, Partener Musat & Asociatii.

Miruna Suciu s-a alaturat echipei Musat & Asociatii in urma cu 15 ani si are o practica juridica extinsa in domeniul Energie si Resurse Naturale, Fuziuni, Achizitii si Privatizari, dar si in domeniul reglementarii. A coordonat numeroase tranzactii importante pentru economia romaneasca, acordand consultanta de specialitate unui portofoliu de companii de top interne si internationale.

Printre cele mai importante proiecte pe care le-a coordonat in ultimul an amintim: asistenta juridica acordata sindicatului de intermediere, in oferta de vanzare a pachetului de 10% din capitalul social al Nuclearelectrica pe Bursa de Valori Bucuresti, proces incheiat cu succes in septembrie 2013, prin subscrierea in intregime a ofertei, pretul pachetului fiind de peste 70 milioane euro; consiliere juridica acordata celei mai mari companii italiene in domeniul energiei electrice, privind achizitionarea a 5 parcuri fotovoltaice si a unei hidrocentrale; asistenta acordata unui investitor european important din sectorul regenerabilelor, privind dezvoltarea unei centrale electrice eoliene in Romania, cu o capacitate totala instalata de 402 MW; asistenta acordata unui grup european privind achizitionarea unor parcuri fotovoltaice in Romania, cu o capacitate instalata de peste 250 MW; consiliere juridica acordata unei companii petroliere canadiene, in finalizarea procesului de transfer a participatiei de 65%, in zona de apa adanca, a perimetrului offshore Midia XV (Midia Deep), catre ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom SA.

Premiile ILO Client Choice au o traditie de 9 ani si constituie un punct de referinta pentru avocatura de business, la nivel mondial. Castigatorii sunt desemnati in urma unei cercetari realizate de catre specialisti britanici pentru 73 de jurisdictii, inclusiv Romania si se bazeaza exclusiv pe recomandarile a peste 2.000 de companii, clienti ai caselor de avocatura. Criteriile care stau la baza acestor recomandari sunt: calitatea serviciului avocatial, profesionalismul echipei de avocati, notorietatea firmei de avocatura, promptitudinea si transparenta onorariilor.

In 2014,  International Law Office a premiat 450 de avocati si 40 de firme de avocatura.