Marius Barladeanu, Partener Musat & Asociatii, se alatura Vilau | Associates

Avocatul Marius Barladeanu (foto), anterior Partener al firmei de avocatura Musat & Asociatii, s-a alaturat, incepand cu 1 noiembrie 2014, echipei Vilau | Associates, unde va coordona departamentul de drept imobiliar si constructii in calitate de Counsel.

Decizia lui Marius de a se alatura echipei noastre ne onoreaza, reprezentand o miscare fireasca, care se incadreaza in politica Vilau | Associates de a impune un stil de avocatura dinamic si adaptat cerintelor actuale ale clientilor. Intr-un fel, Marius se intoarce acasa, alaturi de colegii cu care a colaborat intr-o perioada sau alta a carierei sale profesionale. Prin cooptarea lui Marius, Vilau | Associates va beneficia nu doar de experienta sa impresionanta in real estate, ci si de aportul unui avocat experimentat in fuziuni si achizitii si drept societar”, a declarat Dragos Vilau, asociat coordonator.

Experienta acumulata in ultimii 16 ani, proiectele numeroase la care mi-am adus contributia si mai ales implicarea constanta in coordonarea unor echipe de avocati interdisciplinare imi asigura un grad ridicat de maturitate profesionala. Sunt bucuros sa ma alatur colegilor si prietenilor de la Vilau | Associates si sunt convins ca impreuna vom face performanta”, a declarat Marius Barladeanu, Counsel la Vilau | Associates.

Pe parcursul celor 16 ani de practica avocatiala, Marius Barladeanu a instrumentat un numar impresionant de mandate constand in servicii de consultanta juridica, asistenta si reprezentare in fata instantelor judecatoresti sau arbitrale. Intregul sau parcurs profesional s-a remarcat prin seriozitate, perseverenta, atasament fata de cele mai inalte standarde de etica profesionala, loialitate, respect si echilibru.

Marius Barladeanu s-a specializat in domeniul dreptului imobiliar si constructii, acordand consultanta juridica unei game largi de clienti – proprietari, chiriasi, finantatori, dezvoltatori, antreprenori, investitori sau arhitecti, asistandu-i pe parcursul tuturor etapelor specifice proiectelor dezvoltate pentru piata de retail, office, hotels & leisure sau residential.

Din rolul de coordonator al unor echipe avocatiale interdisciplinare, Marius Barladeanu a gestionat toate aspectele juridice cu care se confrunta o intreprindere, pornind de la aspecte de drept societar, indeosebi fuziuni, divizari si achizitii si drepturile actionarilor, chestiuni specifice dreptului muncii si legislatiei privind protectia mediului inconjurator, pana la masuri specifice reorganizarii si lichidarii voluntare si judiciare (in cadrul procedurilor de insolventa).

In egala masura, Marius a asigurat, cu precadere in ultimii ani, atat direct, cat si in calitate de coordonator de echipa, asistenta si reprezentarea juridica in fata instantelor judecatoresti si arbitrale, in litigii avand ca obiect solutionarea unor cereri in revendicare imobiliara, actiuni de fond funciar si in restituirea imobilelor preluate abuziv de Statul Roman, actiuni in raspundere contractuala derivate din contracte de antrepriza, inchiriere, asociere in participatiune, actiuni in materia asigurarii de bunuri, actiuni in realizarea unor drepturi reale, servituti si drepturi de creanta, executarea unor garantii reale si personale.

Portofoliul de clienti gestionat de Marius Barladeanu cuprinde un numar insemnat de companii nationale si multinationale, institutii financiare si fonduri de investitii cu operatiuni in domeniul imobiliar, bancar, telecomunicatii, media & IT, logistica & transport, curierat, energie, productie si comercializare de bunuri de larg consum.

Prin participarea sa la numeroase conferinte si seminarii, precum si prin contributia constanta in redactarea unor articole de specialitate in publicatii din Romania si din strainatate, Marius Barladeanu a dovedit preocupari constante pentru dezvoltarea competentelor sale profesionale si implicare in promovarea continua a echipelor de avocati din care a facut parte.

Inaintea cooptarii sale in cadrul echipei Vilau | Associates, Marius Barladeanu a detinut vreme de 5 ani pozitia de avocat asociat al Musat & Asociatii, societate cu care a colaborat incepand din septembrie 2003. Anterior, Marius Barladeanu a facut parte din echipa CMS Cameron McKenna, in perioada 1999-2003, initierea in tainele avocaturii fiind inceputa in ianuarie 1998 sub indrumarea maestrului Hugo Vitzman. Este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, promotia 1997.