Ionescu si Sava: Program intensiv de pregatire a viitoarei generatii de avocati de business

Casa de Avocatura Ionescu si Sava continua, pentru al patrulea an consecutiv, activitatea de pregatire a unei noi generatii de avocati, capabili sa contribuie semnificativ in dinamica sanatoasa a mediului de afaceri romanesc, prin organizarea Scolii de Vara “Avocatura: intre meserie si vocatie”.

Cursurile scolii se adreseaza studentilor la Drept din toata tara, absolventi ai anului III de studiu, urmand a se desfasura in perioada 3 august – 8 august  2014. Sesiunea de recrutare a participantilor se apropie de final, astazi fiind ultima zi in care candidatii au mai putut trimite aplicatiile pentru inscrierea in cadrul Scolii de Vara. 

Scoala de Vara Ionescu si Sava continua sa dezvolte conceptul de internship lansat inca din 2010, prin care isi propune sa ofere viitorilor practicieni in Drept o viziune mai clara asupra avocaturii, mai ales asupra avocaturii de business. Si anul acesta, 20 de studenti ai facultatilor de Drept din Romania vor avea ocazia ca timp de 5 zile sa discute atat cu avocatii Ionescu si Sava cat si cu invitatii acestora: magistrati, clienti, cadre didactice.

Cursurile scolii ofera gratuit un program complex de pregatire practica pentru studenti oferindu-le posibilitatea, pe de o parte de a se implica direct in activitatile specifice domeniului prin prezentarea interactiva de studii de caz si exemple practice, iar pe de alta parte de a se dezvolta personal  printr-o serie de activitati specifice precum un curs de scriere, un seminar de vorbire in public si diferite ateliere menite sa testeze competitivitatea viitorilor juristi si spiritul lor de echipa. Astfel, studentii vor descopri ce presupune avocatura de business din mai multe perspective: cea a magistratului, a avocatului si, nu in ultimul rand, a clientului.

Scoala de Vara Ionescu si Sava s-a nascut din dorinta noatra de a ne implica cat mai real si concret in pregatirea strategica a viitoarei generatii de practicanti in avocatura, in special pentru cei care iti doresc sa activeze in avocatura de business. Este un proiect in care credem foarte mult si in care am ales sa investim an de an si sa impartasim studentilor nu numai din experienta noastra, cat si din pasiunea si entuziasmul pe care il avem pentru aceasta meserie. Atat eu, cat si intreaga echipa Ionescu si Sava, suntem convinsi ca o cariera de succes in acest domeniu se cladeste cu temeinicie, multa munca si pragmatism, dar si mult suflet si pasiune. Acesta este motivul pentru care cursurile si activitatile din cadrul Scolii propun o abordare complementara a celor perspective si a relatiei dintre ele, intr-o maniera interactiva. Studentii sunt expusi unor informatii practice de care cred ca toti cei la inceput de drum au mare nevoie.”, spune Radu Claudiu Ionescu (foto), Managing Partner, Casa de Avocatura Ionescu si Sava.

Modalitatea de inscriere

Pentru a se inscrie la Scoala de Vara “Avocatura: intre meserie si vocatie”, editia 2014, candidatii trebuie sa completeze intr-o maniera cat mai originala formularul de inscriere online, disponibil la https://docs.google.com/forms/d/1Y-NMM3AfxSFcxp4TnEA0FSjgb3DvT0F-BMvyYJGZjk4/viewform?usp=send_form. Astazi, 12 iunie 2014, este data limita pentru inscrieri.

Selectia participantilor

Din numarul total de inscrieri, vor fi selectate cele mai originale 20 de aplicatii, studentii castigatori fiind anuntati pana la data de 20 iunie pe pagina www.ionescusava.ro/school. Cursurile Scolii de Vara Ionescu si Sava se vor desfasura la Poiana Brasov, iar transportul, cazarea si masa participantilor vor fi asigurate de catre organizatori.

Premiile Scolii de Vara Ionescu si Sava

La finalul cursurilor, atat studentii participanti cat si reprezentantii Ionescu si Sava vor vota studentul cu cea mai buna prestatie  (cunostinte de specialitate, vorbire in public, spirit de echipa), iar castigatorul va primi o bursa de studiu de sase luni, in valoare de 1000 lei lunar, precum si posibilitatea (dar nu obligatia) de a efectua practica de specialitate in cadrul Casei de Avocatura Ionescu si Sava.