Fondurile straine detin 51,9% din Fondul Proprietatea

Investitorii institutionali straini au cumparat actiuni Fondul Proprietatea (FP) si in luna noiembrie, pentru a saptea luna consecutiv, astfel ca participatia lor a crescut la 51,88%, de la 51,49% la finalul lunii octombrie. Astfel, investitorii institutionali straini controlau la finele lunii octombrie 54,27% din drepturile de vot, potrivit raportului transmis, vineri, de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Diferenta dintre numarul de actiuni si numarul de voturi in AGA este determinata de faptul ca titlurile detinute de Fondul Proprietatea (1,74%) si de Ministerul Finantelor Publice (2,65%) nu sunt cu drept de vot in AGA. Pachetul de actiuni detinut de Fondul Proprietatea a fost rascumparat anul trecut si vor fi anulate.

In schimb, participatiile investitorilor institutionali inregistrati in Romania au continuat sa scada usor, de la 9,37% la 9,31% din capitalul social. Actionarii persoane fizice romane au continuat sa vanda si in luna noiembrie, iar pachetul total a coborat de la 28,54% la 28,22%. La finele lunii octombrie, Fondul Proprietatea avea 9.362 de actionari, cu 133 mai putini fata de luna octombrie.