ELSA Day


ELSA Day este un eveniment international, organizat pe 25 noiembrie, o zi in care intreaga retea ELSA evidentiaza importanta egalitatii de gen. Studenţi din intreaga Europa organizeaza evenimente care reflecta viziunea ELSA si sloganul „All different, all together”.

Scopul acestui eveniment este sa atraga atentia asupra diversitatii, a importantei respectului dintre sexe si a faptului ca, indiferent de gen, fiecare dintre noi aduce o contributie valoroasa in societate.

Pentru a atinge acest scop, ELSA Bucuresti organizează pe 25 noiembrie, prin intermediul departamentelor sale, urmatoarele evenimente:

Conferinta “Combaterea violentei de gen” tema evenimentului intentioneaza sa reflecte experientele de zi cu zi ale femeilor in ceea ce priveste violenta fizica, psihologica si sexuala, dar totodata care sunt modurile de a o combate si care este legislatia ce ne sta la dispozitie. Toate aceste aspecte ne vor fi explicate si soluţionate de catre Andra Croitoru, consilier in cadrul Agentiei Nationale pntru Egalitatea de Sanse intre femei si barbati .

 “Legal Debate “Gender Equality” evenimentul ofera audientei posibilitatea de a afla cat mai multe despre controversatul subiect dezbatut prin prisma argumentelor si contraargumentelor echipelor participante. Ideile astfel analizate ii vor determina sa gandeasca si sa actioneze in sensul modelarii unei societati si a unei conduceri mai bune.

Discriminarea pozitiva – Există egalitate in diversitate?” Conferinta va avea ca obiectiv principal abordarea aspectelor discriminarii pozitive, atat din punct de vedere legislativ, cat si al situatiilor de fapt ce apar in mod curent. In acest sens, vom include eventuale probleme de ordin juridic, cat si sociologic sau economic, antrenand o discutie pe domenii variate cu privire la statutul femeii din mai multe perspective. La acest eveniment vor participa: Laura Roxana Grunberg –profesor la Facultatea de Sociologie a Universitatii din Bucuresti, doctor in sociologie, membra fondatoare si presedinta a  Societatii de Analize Feministe AnA, Bucuresti (din anul 1993), dar si Neaga Diana Elena – doctor in Stiinte politice, membra a Societatii de Analize Feministe AnA, Bucuresti (2012).

ecaterina.virgolici@lhm.ro