Clifford Chance Badea, in tranzactia prin care Fondul Proprietatea scoate la vanzare actiuni Romgaz de 100 de milioane de euro

Fondul Proprietatea a anuntat luni, 19 octombrie 2015, deschiderea unei oferte de plasament privat accelerat pentru vanzarea unui pachet de pana la 3,78% din actiunile Romgaz (14.582.000 de actiuni). La pretul inchiderii de luni al bursei, de 30,45 lei/actiune, valoarea totala a tranzactiei era de 444 milioane de lei (100,4 milioane de euro).

Franklin Templeton Investment, in calitate de administrator unic si societate de administrare a investitiilor Fondul Proprietatea SA, anunta demararea unei oferte de plasament privat accelerat de pana la 14.582.000 actiuni existente in S.N.G.N. Romgaz S.A., avand drept obiect actiuni si certificate de depozit avand ca suport actiuni (GDR – Global Depositary Receipts)”, arata un raport al FP transmis catre Bursa de Valori Bucuresti, Autoritatea de Supraveghere Financiara si London Stock Exchange.

Tranzactia este adresata exclusiv investitorilor calificati si/sau anumitor alti investitori, fara a depasi 150 de persoane fizice sau juridice intr-un Stat Membru, altele decat investitori calificati. Plasamentul va incepe imediat.

Goldman Sachs International va actiona ca Sole Global Coordinator si ca Joint Bookrunner al tranzactiei, Wood & Company Financial Services a.s. ca Joint Bookrunner si Banca Comerciala Romana S.A. ca Lead Manager. Tranzactia va fi asistata juridic de firma de avocatura Clifford Chance Badea, prin departamentul Piete de Capital, coordonat de catre partenerul Madalina Rachieru.

Tranzactia are ca obiect plasarea a pana la 14.582.000 de actiuni existente, echivalentul a 3,78% din capitalul social existent al Romgaz sau 37,83% din detinerea Fondului in Romgaz.

marian.floranescu@lhm.ro