Antreprenorii bulgari cer reforma justitiei

Reforma urgenta a sistemului judiciar din Bulgaria a fost ceruta in data de 25 ianuarie 2016, printr-o scrisoare deschisa, semnata de camerele de comert din zece tari ale Uniunii Europene, precum si din SUA.

Antreprenorii din Bulgaria sunt nemultumiti de ineficienta sistemului din tara lor in fata coruptiei, si se tem ca investitiile vor deveni tot mai nesigure in urmatorii ani, anunta Agence France-Presse.

Pentru a se redresa, Bulgaria ar avea nevoie de capital strain si de investitii masive. Boiko Borisov, prim-ministrul Bulgariei, promitea inca de acum un an schimbari in bine, care sa genereze rezultate vizibile insa acestea intarzie sa apara.

Intre anii 2011-2015, mediul antreprenorial a inregistrat o perioada de succes. Un exemplu relevant in acest sens este achizitionarea companiei de software Telerik cu 262 milioane dolari de catre grupul american Progress Software Corporation, tranzactia stabilind un record in toamna anului 2014.

In ciuda acestui istoric, mediul antreprenorial are mari piedici care vin dintr-un  sistem birocratic defectuos si din faptul ca autoritatile incurajeaza intr-o masura foarte mica initiativele private.