Admitere in notariat 2015. 44 de locuri disponibile la nivel national

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania organizeaza in aceasta luna concursul pentru dobandirea calitatii de notar stagiar, arata un anunt postat pe site-ul institutiei.

Concursul va consta in doua probe: una orala, ce va avea loc in data de 21 septembrie, si una scrisa, ce se va desfasura in data de 24 septembrie 2015. Pentru a promova examenul de admitere in notariat, candidatii trebuie sa obtina o medie minima de 8,00, dar nu mai putin de nota 7,00 la fiecare dintre cele doua probe.

Numarul total de locuri scoase la concurs pentru aceasta sesiune de examene este de 44. Cele mai multe dintre locurile disponibile sunt la Camera Notarilor Publici din Bucuresti, sase, urmata de Camerele Notarilor Publici din Alba Iulia, Cluj si Craiova, cu cate patru astfel de locuri. La polul opus, Camerele cu cele mai putine locuri disponibile, respectiv cate doua, sunt cele din Bacau, Constanta, Iasi, Oradea, Pitesti, Suceava si Targu Mures.

Lista completa cu numarul total de locuri destinate examenului pentru dobandirea calitatii de notar stagiar in anul 2015 poate fi consultata AICI.

Pentru a deveni notar stagiar, pe langa promovarea examenului pentru dobandirea acestei calitati, o persoana trebuie sa indeplineasca o serie de conditii prevazute de legea 36/1995, care reglementeaza activitatea notariala, si anume:

a) sa fie cetatean roman, cetatean al unui alt stat membru al Uniunii Europene, cetatean al unui stat apartinand Spatiului Economic European sau cetatean al Confederatiei Elvetiene si sa aiba domiciliul sau resedinta in Romania;

b) sa aiba capacitate deplina de exercitiu;

c) sa fie licentiat in drept;

d) sa nu aiba antecedente penale rezultate ca urmare a savarsirii unei infractiuni de serviciu sau in legatura cu serviciul ori a savarsirii cu intentie a unei alte infractiuni;

e) sa se bucure de o buna reputatie, constatata in conditiile stabilite prin statut;

f) sa cunoasca limba romana;

g) sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic pentru exercitarea functiei. (Ema Graur)