ZRP castiga pentru Aurel Nechita intr-un dosar de incompatibilitate si creeaza un precedent

Fostul deputat si secretar de stat Aurel Nechita (foto), declarat incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) in 2012, pentru ca ocupa simultan functia de sef de sectie la Spitalul Judetean de Urgenta pentru Copii din Galati si pe cea de decan al Facultatii de Medicina din Universitatea „Dunarea de Jos„, a castigat, la Curtea Suprema, recursul facut impotriva deciziei Curtii de Apel Galati care daduse castig de cauza ANI in acest dosar.

Decizia nr. 2856/17.06.2014. Admite recursul declarat de Nechita Aurel impotriva Sentintei nr.397 din 21 septembrie 2012 a Curtii de Apel Galati – Sectia contencios administrativ si fiscal. Modifica sentinta atacata in sensul ca admite contestatia formulata de reclamantul Nechita Aurel si, in consecinta, Anuleaza Raportul de evaluare nr. 24001/G/II/25.04.2012 intocmit de Agentia Nationala de Integritate. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 17 iunie 2014”, arata solutia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Aurel Nechita a fost reprezentat in aceasta speta de Zamfirescu Racoti & Partners, prin Cosmin Vasile, partener al firmei de avocatura.

Solutia obtinuta de avocatul ZRP, statuata de Inalta Curte, stabileste astfel un precedent: functia de sef de sectie a unui spital public este compatibila cu aceea de decan al unei facultati. Decizia ICCJ este definitiva si irevocabila.

In 2012, Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil pe fostul deputat si secretar de stat Aurel Nechita, intrucat acesta ocupa simultan functia de sef de sectie la Spitalul Judetean de Urgenta pentru Copii din Galati si pe cea de decan al Facultatii de Medicina din Universitatea „Dunarea de Jos„.

Intr-un comunicat remis in acea perioada agentiei Mediafax, Agentia Nationala de Integritate (ANI) preciza ca a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Aurel Nechita, care ocupa atat functia de decan al Facultatii de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” Galati, din 7 februarie 2008, cat si pe aceea de sef de sectie in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta pentru Copii „Sf. Ioan” Galati, din 9 februarie 2005.

In urma evaluarilor demarate la data de 16.09.2011, s-au constatat urmatoarele: Nechita Aurel s-a aflat, in perioada 08.12.2008-12.01.2009, respectiv 01.10.2009, in stare de incompatibilitate, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de Sef de Sectie in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii « Sf. Ioan» din Galati, cat si functia de Decan al Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii «Dunarea de jos» din Galati, incalcand, astfel, dispozitiile art. 180, alin. (1), lit. b) si art. 184, alin. (5) si alin. (12) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii„, preciza ANI in comunicat.

Aurel Nechita a contestat decizia ANI si a pierdut, in prima faza, la Curtea de Apel Galati. Ulterior, el a facut recurs, etapa in care a apelat la serviciile firmei de avocatura ZRP, decizie care i-a adus victoria in acest dosar.