Iulian Stanciu, Director General eMag, desemnat presedintele juriului Entrepreneur Of The Year

Iulian Stanciu (foto stanga), Director General eMag, a fost desemnat presedintele juriului independent care va examina aplicatiile din competitia Entrepreneur of the Year (EOY), cel mai prestigios concurs international adresat antreprenorilor, lansat in premiera pe piata locala de EY Romania, in iunie 2014.

Presedintele ales va coordona procesul de jurizare, derulat dupa standardele internationale stabilite ale competitiei.

Dupa o prima analiza pe criterii de eligibilitate, facuta de echipele de specialisti EY, a aplicatiilor inscrise in competitie, se va realiza o lista scurta de 20 de competitori care vor intra in cursa finala pentru premiile EY Entrepreneur of the Year Romania. Vor urma doua runde de jurizare, desfasurate pe datele de 9 si 23 octombrie, care, conform procedurii, vor avea loc cu usile inchise.

In urma acestor etape, juratii vor decide castigatorii pentru cele doua categorii ale competitiei: Social Entrepreneur Of The Year si Emerging Entrepreneur Of The Year si finalistii pentru premiul cel mare Entrepreneur Of The Year Romania.  

Va urma o intalnire de clarificare si discutii intre finalistii desemnati si juriu, in urma careia, prin vot deschis, juratii vor lua decizia finala in privinta castigatorului. Numele tuturor celor desemnati pentru podium vor fi puse in plicuri, care vor fi sigilate si deschise apoi in cadrul Ceremoniei nationale de premiere EY Entrepreneur Of The Year – 2014 Romania, din 12 noiembrie.  

Juriul concursului Entrepreneur Of The Year Romania are in componenta profesionisti dedicati antreprenoriatului: Stefania Eugenia Popp – Director Executiv al Junior Achievement Romania, Mihai Marcu – Presedinte al Medlife, Iulian Stanciu – Director General al eMag, Cornel Marian – Managing Partner al Oresa Ventures si Omer Tetik – Director General al Bancii Transilvania.

Cred ca avem in Romania antreprenori care, in pofida dificultatilor economice si a conditiilor de piata, au reusit sa construiasca afaceri solide si ale caror povesti de succes merita puse in valoare. Recompensand aceste reusite cu recunoasterea pe care o merita, ne propunem dezvoltarea activitatii si a mediului antreprenorial din Romania”, a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania. 

Antreprenorii din Romania se pot inscrie in competitia EY Entrepreneur Of The Year pana la data de 25 iulie 2014.

Conditiile de eligibilitate pentru programul EY Entrepreneur Of The Year – 2014 Romania sunt urmatoarele: antreprenorul trebuie sa aiba o afacere care sa fie infiintata de cel putin 3 ani, sa aiba cifra de afaceri pe cel putin 2 ani si sa aiba un numar minim de 10 angajati (mai putin pentru categoria Social Entrepreneur Of The Year). Candidatul trebuie sa joace un rol activ in afacere si sa detina o parte semnificativa din capitalul subscris al firmei (minim 20%). Nationalitatea romana nu conditioneaza participarea in competitie. Important este ca, pe langa criteriile de mai sus, cea mai mare parte a operatiunilor afacerii sa se desfasoare in Romania.

Pentru selectarea castigatorului Entrepreneur Of The Year din Romania, juriul independent va examina fiecare aplicatie pe baza a sase criterii: spiritul antreprenorial, performanta financiara, directia strategica, impactul asupra comunitatii, capacitatea de inovare si integritatea personala.

Entrepreneur Of The Year (EOY) este cea mai ampla si prestigioasa competitie antreprenoriala globala organizata de EY. Este primul an in care Romania participa in acest program, antreprenorul castigator urmand sa reprezinte Romania la editia internationala a competitiei, World Entrepreneur Of The Year, in iunie 2015, la Monte Carlo.  

In acest an, competitia Entrepreneur Of The Year se desfasoara in 145 de orase din 60 de tari, acoperind mai mult de 94% din economia globala.

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de Ernst & Young in 1986, in Statele Unite. Incepand cu anul 1993, se organizeaza si in alte tari iar, din anul 2000, se acorda la Monte Carlo titlul World Entrepreneur Of The Year. In fiecare an, in competitia din intreaga lume sunt nominalizati peste 5.000 de antreprenori.