Trei consultanti in tranzactia Raiffeisen – Citi

PeliFilip, Linklaters si White & Case au asistat Citibank Romania la vanzarea diviziei sale destinate persoanelor fizice catre Raiffeisen Bank, tranzactia, supusa aprobarilor legale, urmand sa isi produca efectele in trimestrul al treilea din 2013. 

Conform contractului, Raiffeisen Bank va prelua un portofoliu de 100.000 clienti, active de peste 460 milioane de lei (peste 90 milioane de Euro), depozite de peste 770 milioane de lei (peste 175 milioane de Euro) precum si toti angajatii diviziei Citi pentru persoane fizice din Romania.

„A fost una dintre cele mai interesante si complexe tranzactii din ultimii ani. Echipele de la Linklaters si Citi au avut o contributie esentiala la succesul acestei tranzactii, in timp ce echipa PeliFilip a lucrat intens pentru a asigura suportul juridic necesar. A fost minunant sa lucrez cu asemenea profesionisti” a spus Carmen Peli, partener la PeliFilip.

Carmen Peli a condus o echipa de zece avocati din care au facut parte Alexandra Manciulea (avocat senior) si Carmen Otelea. Analiza si structurarea transferului de intreprindere si angajati au fost realizate de echipa condusa de catre Ioan Dumitrascu, partener la PeliFilip.

Consultantul Raiffeisen Bank S.A. a fost biroul din Bucuresti al firmei de avocatura White & Case LLP. Echipa White & Case implicata in aceasta tranzactie a cuprins un numar de zece avocati ai biroului din Bucuresti si a fost coordonata de Lucian Bondoc, partener, care a fost secondat de Simona Petri