Tonucci & Partners asista Comceh in obtinerea acordului de exceptare de la plata unui procent de 85% din numarul de certificate verzi aferente cotei obligatorii anuale

Societatea de avocatura Tonucci & Partners a asistat compania Comceh SA, controlata de italienii de la Sofidel, unul din principalii producatori europeni de hartie pentru uz domestic si menajer, in procesul de obtinere a acordului de exceptare de la aplicarea anumitor prevederi ale Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

In 2014, odata cu intrarea in vigoare a Hotararii de Guvern nr. 495/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind exceptarea unor categorii de consumatori finali de la aplicarea Legii nr. 220/2008, marii consumatori industriali electro-intensivi pot beneficia de exceptarea de la plata a unui procent determinat din numarul certificatelor verzi aferente cotei obligatorii anuale de achizitie de certificate verzi in sarcina furnizorilor de energie electrica, in functie de electro-intensitatea acestora si in conditiile prevazute de Hotararea de Guvern nr. 495/2014.

Urmare a depunerii in luna august a anului curent a unei documentatii indicate in mod exhaustiv, insa doar in termeni generali de lege, Ministerul Economiei a emis la inceputul acestei luni un acord de exceptare in beneficiul Comceh SA care a primit din partea Tonucci & Partners asistenta si reprezentare cu privire la toate aspectele juridice presupuse de procesul de obtinere a exceptarii, atat in faza de pregatire a documentelor necesare, cat si in cadrul raporturilor cu autoritatile implicate in acest proces.

Acordul de exceptare in baza caruia Comceh este exceptata de la plata unui procent de 85% din numarul de certificate verzi aferente cotei obligatorii anuale de achizitie a acestora a fost inmanat la inceputul acestei luni in cadrul unei intalniri formale organizate de Minister, la care au participat reprezentanti din partea conducerii executive a Comceh si avocatii biroului din Bucuresti a societatii de avocatura Tonucci & Partners ce s-au aflat alaturi de client pe parcursul derularii procedurilor destinate obtinerii exceptarii mentionate.

marian.floranescu@lhm.ro