Planificarea avocatilor din oficiu va fi comunicata catre toate instantele

Consiliul Baroului Bucuresti a hotarat, in sedinta din 21.02.2014, comunicarea planificarii avocatilor din oficiu catre toate instantele, pentru fiecare sedinta de judecata, se arata intr-un anunt recent al Baroului.

In vederea imbunatatirii activitatii de asistenta juridica din oficiu, Consiliul Baroului Bucuresti a hotarat comunicarea planificarii avocatilor din oficiu tuturor instantelor, pentru fiecare sedinta de judecata, astfel incat instanta sa aiba cunostinta de aparatorul desemnat in fiecare cauza”, precizeaza sursa citata.

In urma cu o saptamana, Baroul anunta ca, in contextul adoptarii noilor coduri penale, a scazut numarul de solicitari pentru avocatii din oficiu in fata organelor de urmarire penala. Astfel, preciza institutia, in perioada urmatoare vor fi solicitati cu precadere avocatii care nu au fost repartizati pentru un interval mai mare de timp.

Avand in vedere imprejurarea ca, temporar, ca urmare a dispozitiilor tranzitorii privind implementarea noilor coduri, a scazut numarul de solicitari pentru avocatii din oficiu in fata organelor de urmarire penala, vor fi solicitati cu precadere avocatii care nu au fost repartizati o perioada mai indelungata de timp”, arata anuntul Baroului Bucuresti.