UPDATE. DLA Piper, alaturi de Origin Enterprises la intrarea pe piata din Romania, prin preluarea a doua companii autohtone

UPDATE. In tranzactie au fost implicate si firmele de avocatura Portnoi, Tudor si Asociatii, societate asociata companiei de audit si consultanta BDO Romania, si Biris Goran. Portnoi, Tudor si Asociatii a acordat consultanta firmei Redoxim, printr-o echipa formata din Ciprian Portnoi (Avocat Partener Coordonator), Raluca Andrei (Avocat Partener) si Andrei Torok (Senior Associate), in timp ce Biris Goran a asistat compania Comfert.

Firma de avocatura DLA Piper Dinu a asistat juridic Origin Enterprises in procesul de achizitie a companiilor romanesti Redoxim si Comfert, tranzactii ce marcheaza intrarea pe piata din Romania a grupului irlandez.

Redoxim, cu sediul in Timisoara, fondata in 1991, este un important furnizor de servicii si produse pentru fermieri care deserveste aproximativ 2000 de clienti printr-o retea de distributie de 55 de puncte de vanzare cu amanuntul. Origin va achizitiona 100% din Redoxim, tranzactia urmand a fi finalizata in urmatoarele doua luni. Asistenta vanzatorilor a fost asigurata de BDO Auditors & Business Advisors (Dan Stirbu, Partener).

Comfert, cu sediul in Bacau, fondata in 1998, este un alt important distribuitor de ingrasaminte, operand o retea de distributie care deserveste aproximativ 1900 de clienti din domeniul agricol. Origin va achizitiona 100% din Comfert, tranzactia fiind supusa unor conditii, incluzand primirea aprobarii din partea Consiliul Concurentei, si este de asteptat sa se finalizeze in cursul lunii octombrie 2015.

Tranzactiile au fost coordonate de Marian Dinu (foto articol) – Country Managing Partner si Paula Corban-Pelin – Counsel. Din echipa de avocati au facut parte: Nastasia Dumitru – Associate, Corporate/M&A; Ioana Popescu – Associate, Corporate/M&A; Cristian Vlaicu – Senior Associate, Banking; Tudor Nedelea – Tax Director, Alin Buftea – Partner, Real Estate; Elena-Monica Preotescu – Managing Associate, Employment.

Tranzactiile au reprezentat un proces complex care a necesitat cunoasterea detaliata a industriei si a specificului business-ului celor doua societati. Printre provocarile procesului s-au numarat coordonarea tuturor partilor implicate in cele doua tranzactii (ex. consultanti juridici, consultanti financiari, institutii bancare, etc.) si semnarea ambelor achizitii intr-un timp extrem de scurt. Planificarea eficienta, experienta si creativitatea echipei DLA Piper Dinu au fost printre elementele determinante in succesul acestui proces.

Referitor la aceste tranzactii, Marian Dinu, Country Managing Partner, a subliniat: „Echipa DLA Piper Dinu este incantata sa asiste Origin Enterprises la intrarea sa pe piata din Romania. Negocierea a doua tranzactii complexe in paralel si semnarea lor in succesiune rapida, una dupa alta, a fost o provocare la inaltimea careia ne-am ridicat cu succes. Suntem increzatori ca aceste achizitii vor ajuta Origin Enterprises in atingerea obiectivelor sale de dezvoltare, oferindu-le in acelasi timp fermierilor romani mai mult sprijin pentru imbunatatirea randamentelor, reducerea riscurilor si dezvoltarea afacerii lor in mod profitabil si durabil.”

Paula Corban-Pelin, Counsel, a adaugat: „Un alt aspect important in contextul celor doua tranzactii a fost factorul uman, spiritul de echipa, precum si colaborarea stransa dintre client si avocati.