Dewey & LeBoeuf isi mai poate plati angajatii doar pana la finalul lunii mai 2012

Dewey & LeBoeuf si-a anuntat astazi asociatii ramasi in Londra ca nu le va putea asigura plata salariilor mai departe de luna in curs, anuntathelawyer.com. Anuntul a fost facut de conducerea firmei in cadrul unei intalniri deschise tuturor partenerilor ce a avut loc la ora pranzului si mentiona ca avocatii vor mai primi bani doar pana la data de 31 mai. 

Firma a reusit sa se asigure ca angajatii isi vor primi salariile pe luna mai plasand sumele intr-un cont bancar, potrivit unui purtator de cuvant al companiei.

Compania a anuntat vineri personalul din Statele Unite ca firma s-ar putea inchide si ca acestia si-ar putea pierde slujbele. Avocatii in pregatire din Londra fac eforturi sa isi gaseasca alte locuri de munca, alaturi de fostul manager, Peter Sharp – care a demisionat pentru a se alatura Morgan Lewis & Bockius – dar incearca in continuare sa descopere noi variante pentru cei ramasi, potrivit The Lawyer.

Potrivit unor surse apropiate companiei, citate de law.com, marti au aparut informatii conform carora cel putin zece firme de avocatura sunt in curs de a prelua avocati proveniti de la Dewey, printre numele vehiculate numarandu-se Greenberg Traurig, King & Spalding, Morrison & Foerster sau Winston & Strawn. DLA Piper, Weil, Gotshal & Mangers, Akin Gump Strauss Hauer & Feld, Bracewell & Giuliani, Dechert, Morgan, Lewis & Bockius, Shearman & Sterling, Venable, Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr si Winston & Strawn sunt printre numele sonore de firme de avocatura care au preluat marti un numar de peste 20 de avocati proveniti din echipa Dewey & LeBoeuf New York.