Costea Craiciu si CMS, in tranzactia dintre Advent si Axxess Capital

Firmele de avocatura Costea Craiciu si CMS Cameron McKenna au fost implicate in una dintre cele mai importante tranzactii ale anului in industria materialelor de constructii: vanzarea societatii Deutek, cel mai mare producator de vopsele decorative din Romania, detinut de una dintre cele mai mari firme din lume dedicate exclusiv investitiilor private de capital, Advent International, catre Emerging Europe Accession Fund (EEAF), al treilea fond de private equity administrat de Axxess Capital. Deutek este prima investitie din Romania a EEAF.

Avocatii de la Costea Craiciu au asistat cumparatorul, in timp ce avocatii de la CMS Cameron McKenna au acordat consiliere juridica vanzatorului. Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata.

Advent cumparase in 2005 compania Deutek, in portofoliul careia se afla branduri ca Danke!, Oskar si Superweiss. Deutek este al cincilea jucator pe piata locala a vopselurilor, cu afaceri de 26 de milioane de euro inregistrate anul trecut.

Vanzarea Deutek nu este singurul exit al Advent, care, in decembrie 2012, a vandut si producatorul de medicamente generice Labormed catre producatorul american de medicamente Alvogen.

Achizitionarea Deutek de catre Emerging Europe Accession Fund reprezinta prima tranzactie importanta pentru Costea Craiciu, firma de avocatura de business infiintata in luna mai a acestui an, de catre avocatii Daniel Costea, fost deputy managing partner al Voicu & Filipescu, si Iuliana Craiciu, anterior partener la Musat si Asociatii si managing associate in cadrul CMS Cameron McKenna.