Bostina si Asociatii, proiect comun cu avocati din Magic Circle

Casa de avocatura Bostina si Asociatii a asistat compania Intralot, furnizor mondial de solutii pentru loterii si jocuri de noroc, in cadrul emisiunii de obligatiuni in valoare de 325 de milioane de euro lansate de sucursala sa din Luxemburg, la sfarsitul lunii august 2013. Tranzactia a implicat coordonarea avocatilor de la Bostina si Asociatii cu avocati din peste 20 de tari, printre care s-au numarat si 2 firme de avocatura din “Magic Circle” din Marea Britanie si una din „top10” din Statele Unite.

Emisiunea de obligatiuni Intralot a fost suprasubscrisa, obligatiunile avand dobanda de 9,75% si maturitate la 5 ani. Tranzactia a fost cotata cu indicator Fitch ,,BB-‘/’RR3„. Suma va fi utilizata pentru rascumpararea obligatiunilor emise anterior de catre Intralot, care vor ajunge la maturitate in luna decembrie 2013 si, de asemenea, pentru rambursarea facilitatilor de tip revolving sau la termen de care beneficiaza in prezent Intralot.

Emisiunea de obligatiuni a Intralot Luxembrug a reprezentat un proiect extrem de interesant care ne-a testat atat expertiza din zona de nisa a legislatiei ce guverneaza jocurile de noroc, cat si experienta din domeniul bancar, al pietei de capital sau al garantiilor. In plus, a trebuit sa ne coordonam cu avocati din peste 20 tari, printre care s-au numarat si 2 firme de avocatura din “Magic Circle” din Marea Britanie si una din „top10” din Statele Unite”, spune Cristian Costea, avocat partener din cadrul casei de avocatura Bostina si Asociatii, cel care a coordonat echipa de avocati romani din cadrul proiectului.

Recent, subsidiara Intralot din Polonia, care opereaza loteria nationala ,,Totolotek„, a obtinut o licenta pe 6 ani pentru jocuri de noroc on-line, in vreme ce un consortiu condus de Intralot a castigat dreptul de a opera loteria nationala din Coreea de Sud.

Intralot mai furnizeaza solutii si suport tehnic pe pietele de jocuri de noroc din Grecia, Turcia, SUA, Australia, Jamaica, Argentina, Bulgaria, Italia, Peru, Malta si Cipru.