Bostina si Asociatii si Musat & Asociatii, in vanzarea cu succes a 10% din Nuclearelectrica

Casa de avocatura Bostina si Asociatii a oferit asistenta juridica S.C. Nuclearelectrica S.A. in cadrul selectiei Sindicatului de Intermediere precum si pentru pregatirea si derularea Ofertei Publice Initiale avand ca obiect admiterea la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti a unui pachet de 10% din actiunile companiei. Vanzarea pachetului de 10% din capitalul social al Nuclearelectrica pe BVB s-a incheiat cu succes vineri, 20 septembrie 2013, prin subscrierea in intregime a ofertei, pretul pachetului fiind de peste 300 milioane de lei.

In cadrul procesului, avocatii de la Bostina si Asociatii au lucrat strans cu reprezentantii Winston & Strawn LLP, consultantul international al S.C. Nuclearelectrica S.A si Sindicatului de Intermediere pentru alegerea celei mai bune solutii legale privind structurarea ofertei de actiuni adresata investitorilor din SUA.

Suntem bucurosi ca am contribuit la succesul IPO-ului S.C. Nuclearelectrica S.A., proiect care continua seria listarilor de succes in care casa noastra de avocatura a fost implicata de-a lungul anilor si care vine sa reconfirme expertiza avocatilor nostri in acest domeniu. Consideram ca procesul listarii la bursa este una din cele mai transparente cai de privatizare a companiilor de stat, care poate contribui cu succes la revitalizarea pietei de capital din Romania”, spune Olimp Barbulescu, avocat partener in cadrul casei de avocatura Bostina si Asociatii.

In aceeasi tranzactie au fost implicati si avocatii de la Musat & Asociatii, care au asigurat asistenta juridica sindicatului de intermediere alcatuit din Swiss Capital si BT Securities.

Listarea cu succes a ofertei Nuclearelectrica dovedeste inca o data profesionalismul echipei Musat & Asociatii, care a participat la majoritatea IPO-urilor organizate de Guvern sau de entitati private si incheiate cu succes, in ultimul timp. Ca si in cazul ofertelor Transgaz si Transelectrica, lansarea pachetului Nuclearelectrica a necesitat o analiza riguroasa a legislatiei in domeniul energie si piata de capital, pentru a gasi cele mai bune solutii de listare in vederea obtinerii unor rezultate pozitive, potrivit asteptarilor Guvernului Romaniei. Aceasta cu atat mai mult cu cat, in contextul economic actual, perceput de investitori ca unul cu grad ridicat de risc, pentru a finaliza cu succes o astfel de oferta, au fost necesare eforturi conjugate suplimentare de surmontare a diverselor obstacole intervenite pe parcurs”, a declarat Miruna Suciu, Partner al firmei de avocatura.

Echipa Musat & Asociatii care a asigurat asistenta juridica, inca de la initierea proiectului, a fost alcatuita din 12 avocati cu experienta in privatizare, piete de capital si energie, coordonata de avocatii Miruna Suciu si Ionut Bohalteanu, ambii Parteneri ai firmei de avocatura. Asistenta juridica a constat in pregatirea raportului de due-diligence juridic si a prospectului de emisiune, negocierea privind structurarea ofertei, dar si in consultanta pe tot parcursul procesului de oferta primara de actiuni.

Oferta a inceput la 9 septembrie si a durat 2 saptamani, pachetul fiind vandut in cele din urma pentru 281,8 milioane de lei (63 milioane de euro), subscrierea fiind de 100%.

Nuclearelectrica opereaza centrala nucleara de la Cernavoda, care are o putere cumulata de 1.400 de MW, asigurand aproximativ 20% din productia de energie a tarii.

Listarea a 10% din pachetul de actiuni a Nuclearelectrica face parte din masurile de privatizare in sectorul energetic asumate de guvern in cadrul acordurilor cu Fondul Monetar International care mai prevede pentru acest an si listarea la bursa a 10% din S.C. Romgaz S.A.