Biris Goran, alaturi de Publicis Group in achizitia Zenith

Firma de avocatura Biris Goran a asistat Publicis Group, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare si publicitate din lume, in achizitia agentiei de media Zenith Romania. In urma tranzactiei, reteaua ZenithOptimedia, parte a Publicis Group, va prelua pachetul majoritar de actiuni al Zenith Romania, care, pana acum, era o agentie afiliata retelei.

A fost o tranzactie transfrontaliera complexa in care au fost implicate mai multe departamente din cadrul Biris Goran: Fuziuni si Achizitii, Concurenta precum si cel de Fiscalitate”, a declarat Gelu Goran, Partener si Coordonator al Departamentului de Concurenta. „Este fara indoiala una dintre cele mai importante tranzactii din ultimii ani din piata de fuziuni si achizitii si cea de publicitate„, a adaugat avocatul.

Maria Tudor, Managing Director Zenith Romania, spune: ,,Am reprezentat cu mandrie brandul ZenithOptimedia in Romania timp de peste un deceniu. Imbratisam spiritul si cultura; suntem The ROI Agency pentru clientii nostri; munca noastra este sustinuta de procesele, aplicatiile si metodele ZenithOptimedia; si noi beneficiem de datele, sistemele si trainingurile retelei. Aceasta este ultima faza a procesului de integrare a agentiei in reteaua globala ZenithOptimedia si sunt incantata sa fac parte din acest proces. Achizitia este o dovada a cresterii si a rezultatelor remarcabile ale operatiunilor locale ale Zenith si demonstreaza angajamentul Publicis Groupe pe piata locala„.

Radu Florescu, CEO al grupului de comunicare Centrade, care a vandut Zenith Romania catre Publicis, va ramane in board-ul Zenith dupa aceasta achizitie. El spune: ,,Dupa mai bine de un deceniu in care am construit Zenith alaturi de Maria Tudor si echipa, suntem incantati sa ne alaturam Publicis pentru a merge mai departe in anii care vor urma si care se arata promitatori”.

Nicole Pruesse, CEO Northern, Central and Eastern Europe ZenithOptimedia, a declarat: ,,Sunt incantata sa intampin Zenith Romania ca parte detinuta si integrata a familiei ZenithOptimedia. Cu o pozitie de piata foarte buna si sub conducerea exceptionala a Mariei Tudor, Zenith Romania contribuie semnificativ la crestere in cadrul acestei regiuni”.

Zenith este una dintre cele mai importante agentii de media din Romania. Lansata in 2000, agentia ofera o gama larga de servicii media, care includ servicii de achizitie si planificare media, strategii de comunicare, digital, cercetare si evaluarea rezultatelor campaniilor de comunicare. Cu peste 50 de angajati, biroul din Bucuresti al Zenith constituie unul dintre cele 250 ale retelei ZenithOptimedia la nivel global si face parte din reteaua ZenithOptimedia Northern, Central and Eastern Europe, una dintre regiunile cu cea mai rapida crestere pentru acesta retea. In portofoliul sau de clienti se afla Carrefour, Reckitt Benckiser, L’Oreal, Nestle, ING Group si Mercedes-Benz.

Cu o echipa formata din peste 30 de avocati si consultanti fiscali, Biris Goran este o firma de avocatura locala solida cu standarde si experienta internationale, ce ofera consultanta in toate ariile avocaturii de business. Strategia Biris Goran consta in a gasi modalitatea de adaptare si flexibilitate in furnizarea unor servicii juridice de cea mai buna calitate, orientate spre fiecare tip de afacere, precum si oferirea de solutii inovatoare, adaptate legislatiei aplicabile pentru investitori internationali, companii regionale si locale.