Verde la implementarea proiectului privind relatia judecator-avocat

Proiectul privind relatiile dintre judecatori si avocati din perspectiva Avizului nr. 16 al Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni a fost aprobat, in principiu, in sedinta Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia Judecatori – din 16 septembrie 2014, arata un anunt postat pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR).

Proiectul se va derula potrivit calendarului si tematicii mentionate in cuprinsul acestuia, in conditiile in care UNBR, Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA) si barourile sunt co-organizatori. Acestea vor conlucra cu magistrat dr. Aida Popa, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, reprezentantul Romaniei la Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni (CCJE), singura care va coopera direct cu instantele judecatoresti pentru luarea masurilor organizatorice de pregatire a actiunilor incluse in proiect.

Potrivit anuntului publicat pe site-ul UNBR, Decanii barourilor, consilierii UNBR si lectorii INPPA desemnati pentru sustinerea tematicilor abordate sunt rugati sa-si dea concursul, astfel incat Proiectul sa se realizeze potrivit fundamentarii sale initiale, adusa la cunostinta tuturor avocatilor prin publicarea sa pe site-ul UNBR si in Buletinul Informativ al Consiliului Uniunii si al Comisiei Permanente a UNBR.

Proiectul privind relatiile dintre judecatori si avocati din perspectiva Avizului nr. 16 al Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni poate fi consultat integral aici.