Hodos Mihet & Asociatii, Mircea & Asociatii si Vitzman si Asociatii, in tranzactia Hochland – Whiteland

Hochland Romania, filiala locala a grupului german Hochland si lider al pietei locale de branzeturi, va prelua, incepand cu 1 ianuarie 2016, distributia produselor sale de la partenerul actual, Whiteland Import Export, cu care a colaborat timp de doua decenii.

In urma acestei tranzactii, Hochland isi va dezvolta propria forta de vanzari in teritoriu si va lucra direct cu retailerii din toata tara, devenind atat producator, cat si distribuitor al propriilor produse.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Potrivit unor surse din piata, pretul platit de Hochland catre Whiteland este cuprins intre 5 si 10 milioane de euro. Conform acelorasi surse, cei de la Hochland au apelat, in aceasta tranzactie, la consultanta juridica oferita de firmele de avocatura Hodos Mihet & Asociatii si Mircea & Asociatii, in timp ce Whiteland a contractat serviciile oferite de firma de avocatura Vitzman & Asociatii. De altfel, din echipa de avocati Vitzman si Asociatii face parte si Lavinia Yassien, unul dintre cei doi actionari importanti ai grupului de firme Whiteland.

Echipa Mircea si Asociatii este condusa, din postura de Partener Senior, de catre Valentin Mircea, fost vicepresedinte al Consiliului Concurentei, functie pe care a detinut-o in perioada 2011 – 2013.

Partenerii fondatori ai firmei Hodos Mihet si Asociatii sunt Raul Hodos si Ovidiu Mihet, avocati si practicieni in insolventa.

Timp de doua decenii am colaborat cu succes cu partenerul nostru, Whiteland Import Export SRL, in sistem de distributie indirecta. De la inceputul anului viitor intram intr-o noua etapa, aceea a distributiei directe. In fapt, este vorba despre un nou model de business, in contextul actual al pietei. Acesta include dezvoltarea echipei de vanzari proprii Hochland Romania si mentinerea cooperarii cu Whiteland pe componente de servicii (logistica, merchandising si BTL). Tranzitia se va face in urmatoarele luni, conform unui plan pe care l-am pregatit indelung, impreuna cu Whiteland”, a declarat Sorin Timus, general manager Hochland Romania, citat de ZF.

In 2014, Hochland Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 217,6 milioane de lei. Cu doua unitati de productie locale, la Sighisoara si la Sovata, Hochland Romania este lider pe piata branzeturilor si ocupa prima pozitie in segmentele cascaval, branza topita si crema de branza.