Bulboaca & Asociatii, alaturi de studentii Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, la concursul international Willem C. Vis

Firma de avocatura Bulboaca & Asociatii este alaturi de echipa de studenti care reprezinta Universitatea Bucuresti in cadrul celei de-a XX-a editie a concursului de drept comercial si arbitraj international Willem C. Vis,  dedicat studentilor la drept din universitati din toate statele lumii.
 
Competitia reprezinta cel mai mare demers de acest tip la nivel mondial, 280 de universitati din 64 de tari la editia precedenta, si un eveniment care reuneste anual cele mai mari nume ale arbitrajului international, ca membri ai juriului sau antrenori de echipe, precum si cele mai prestigioase universitati din lume (Université Paris I Panthéon-Sorbonne, Harvard University, New York University, University College of London, Stockholm University, Sidney University, University of Zurich si altele). 

Echipa care va reprezenta Universitatea Bucuresti la acest concurs este formata din 8 studenti ai Facultatii de Drept: Andreea Bira, Daria Budurca, Alina Ciocoiu, Calin Dragoman, Sabina Fugaru, Crina Gealatu, Cristian Marin si Radu Valeanu. 

„Inca de la infiintare, firma noastra s-a implicat constant in sustinerea si promovarea calitatii invatamantului si a studentilor Facultatii de Drept. Personal, consider ca este de datoria noastra sa incurajam tinerii sa participe la cat mai multe concursuri de acest gen, mai ales la nivel international, pentru a vedea modul de gandire si abordarile studentilor din alte sisteme de invatamant. Intotdeauna competitiile de acest gen aduc in prim-plan studenti talentati, iar talentele trebuie promovate. De aici demersul nostru firesc de a fi alaturi de ei in acest concurs, prin urmare nu ne ramane decat sa uram succes studentilor echipei Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti!”, a declarat Adrian-Catalin Bulboaca, Managing Partner al Bulboaca si Asociatii.

In editia din acest an sunt inscrise 292 de universitati din 67 de tari. Competitia se desfasoara in limba engleza si cuprinde 2 etape: o etapa scrisa (care s-a desfasurat in perioada  octombrie 2012 – ianuarie 2013) si una orala. In etapa scrisa studentii au redactat 2 memorandumuri (cererea reclamantului si intampinarea paratului), iar proba orala va consta in runde de pledoarii in Dusseldorf (25-28 februarie 2013) si in Viena (21-29 martie 2013).

De mentionat ca Willem C. Vis este unul dintre putinele concursuri juridice care se axeaza pe dreptul privat si pregateste studentii in mod efectiv pentru cariera de avocati de business.