Avocatii din oficiu primesc “salariile” pe luna martie. Premiera la modalitatea de plata

Avocatii din oficiu si curatorii speciali ai Baroului Bucuresti pot incasa, incepand de miercuri, 3 iunie 2015, onorariile aferente prestarii serviciilor juridice in luna martie a acestui an, arata un anunt publicat recent pe site-ul Baroului.

Decanul Baroului Bucuresti (Ion Dragne, n.r.) va instiinteaza ca au fost alocate fondurile necesare platii onorariilor avocatilor care presteaza asistenta juridica din oficiu,  aferente lunii martie 2015, si onorarii curatori speciali pe martie 2015”, precizeaza sursa citata.

Anuntul Baroului aduce si o noutate in ceea ce priveste modalitatea de incasare a banilor. Astfel, avocatii din oficiu si curatorii speciali nu vor mai primi banii in numerar, ca pana acum, ci intr-un cont deschis pe cabinet de avocat sau persoana fizica autorizata.

Toti avocatii indreptatiti la plata onorariilor din oficiu si curatela sunt rugati sa se prezinte la Baroul Bucuresti incepand cu data de 03.06.2015, pentru completarea facturii in vederea virarii banilor in contul deschis pe cabinet de avocat sau persoana fizica autorizata”, mentioneaza anuntul.

Schimbarea vine in contextul in care, la inceputul acestei luni, avocatii din oficiu ai Baroului Bucuresti au fost anuntati ca vor trebui sa-si deschida conturi unde sa incaseze banii aferenti serviciilor prestate, in contextul schimbarii legislatiei, care nu mai permite plata in numerar in cazul depasirii plafonului de 10.000 lei/zi plati pe barou.

Concret, in data de 12.05.2015, in urma analizarii schimbarilor aparute ca urmare a intrarii in vigoare a Legii nr. 70/2015, Consiliul Baroului Bucuresti a luat act de faptul ca plata onorariilor din oficiu si a celor privind curatela speciala nu mai pot fi efectuate in numerar daca se depaseste plafonul de 10.000 lei/zi plati pe barou.

Mai multe despre acest subiect puteti citi AICI.