Avellum Partners si Kinstellar, alaturi de Bayer AG in procesul de spin-off

Firma de avocatura Avellum Partners a oferit asistenta juridica multinationalei ce activeaza in domeniul medical, Bayer AG, asupra unor aspecte legate de drept contractual, corporativ si dreptul muncii, derivate din separarea Bayer Material Science AG de compania-mama. In urma acestei diviziuni, Bayer MaterialScience AG functioneaza sub brandul CovestroAG, ca entitate independenta, potrivit portalului  www.ceelegalmatters.com.

Covestro este una dintre cele mai mari firme producatoare de polimeri si materiale plastice de inalta calitate. Pe data de 6 octombrie 2015, compania a fost listata pe Frankfurt Stock Exchange cu o oferta publica initiala (IPO) clasificata drept cea mai mare din Germania ultimilor 8 ani (valoarea totala a actiunilor cumparate ajungand la 1.5 miliarde de euro). Pretul actiunilor a crescut cu 12.5 % in prima zi de tranzactionare.

Avellum Partners a oferit consultanta companiei  BayerAG in vederea structurarii transferului angajatilor, numirea CEO-ului noii entitati ucrainene, structurarea relatiilor de munca si transferarea beneficiilor suplimentare. Firma de avocatura a asistat juridic, totodata, si aspectele legate de transferul contractelor si al bunurilor, si a gestionat diferite detalii si neclaritati aparute in timpul tranzactiei.

Echipa Avellum Partners implicata in acest proiect a fost coordonata de Mykola Stetsenko,  managing partner, secondata de asociatii Yuriy Zaremba si Andriy Gumenchuk.

Kindstellar, alaturi de Bayer in procesul de spin-off

Firma de avocatura Kinstellar a anuntat, la randul ei, ca a a consiliat compania-mama Bayer AG cu privire la aspectele de drept ce au decurs din operatiunea prin care Bayer Material Science si-a schimbat identitatea si denumirea in Covestro. Jurisdictiile acoperite de Kinstellar in acest proces sunt cele din Bulgaria, Cehia, Ungaria, Romania, Slovacia si Turcia, anunta www.ceelegalmatters.com.

Potrivit lui Kinstellar, “asistenta noastra a inclus consiliere cu privire la transferul de bunuri, de angajati, aspecte legate de dreptul concurentei, precum si drept fiscal”. Firma a explicat, totodata, ca “reorganizarea a fost una deosebit de complexa, desfasurandu-se in 59 de tari la nivel mondial, pe parcursul ultimului an”. 

Firma Covestro a devenit functionala la 1 septembrie 2015.

ecaterina.virgolici@lhm.ro