Slaughter and May si Tuca Zbarcea & Asociatii, colaborare de succes in tranzactia de 12,4 miliarde de euro dintre General Electric si Alstom

Firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a acordat asistenta juridica in favoarea General Electric (GE), unul dintre jucatorii-cheie in zona de tehnologie si infrastructura, pentru achizitia diviziilor de energie si retele de la conglomeratul francez Alstom, tranzactie cu o valoare de 12,4 miliarde de euro, potrivit informatiilor LegalMarketing.ro.

Procesul de preluare, accelerat in ultimele luni ale acestui an, s-a derulat simultan pe piete din Uniunea Europeana, dar si in jurisdictii precum Brazilia, India, sau Africa de Sud. In Romania, tranzactia a implicat preluarea de catre grupul GE a participatiilor Alstom in Alstom General Turbo SA si Alstom Grid Romania SRL.

Implementarea simultana a acestei tranzactii globale a necesitat o corelare a procedurilor corporative in fiecare jurisdictie, sub coordonarea consultantului legal coordonator Slaughter and May.

Din Romania, surse apropiate tranzactiei au precizat ca a fost implicata echipa Tuca Zbarcea & Asociatii, care a acoperit in principal aspectele societare ale tranzactiei, constand in structurarea, adaptarea si derularea etapelor necesare pentru preluarea societatilor-tinta din Romania. Proiectul a fost coordonat de Stefan Damian (foto articol), Deputy Managing Partner, alaturi de avocatii Horia Ispas, Managing Associate, si Sergiu Cretu, Senior Associate.

Preluarea participatiilor a avut loc la data de 2 noiembrie 2015, urmand ca o serie de proceduri post-closing sa fie realizate in perioada imediat urmatoare.