Andra Musatescu: indemn pentru viitorii absolventi

„Studentii romani de la facultatile de Drept ar trebui sa se indrepte catre o cariera in sectorul proprietatii intelectuale. Aceasta arie de practica s-a dezvoltat consistent in ultima perioada, avand un potential foarte mare de crestere in anii urmatori”, a declarat Dr. Andra Musatescu, managing partner, Andra Musatescu Law & Industrial Property Offices, la conferinaa „Intellectual Property Law and Practice: Constancy in Innovation”, eveniment organizat de ELSA, in perioada 2-6 septembrie 2012, la Hotel Yesterday din Bucuresti.  

In cadrul conferintei, Andra Musatescu a prezentat care sunt sistemele de inregistrare a marcilor existente pe plan mondial: (1) national, (2) international – Aranjamentul de la Madrid si Protocolul de la Madrid, (3) regional – al Uniunii Europene si, ca un alt exemplu, cel al Organizatiei Africane a Proprietatii Intelectuale.

„Ca o marca sa fie inregistrata, ea trebuie sa treaca printr-un proces de examinare. In acest sens, putem mentiona doua tipuri cunoscute de examinare: (i) numai pe motive absolute si (ii) pe motive absolute si relative. O marca ramane puternica atata timp cat este protejata, nu numai prin inregistrare, dar si prin actiunile initiate de titular impotriva tertilor care o uzurpa”, sustine Andra Musatescu, Managing Partner, Andra Musatescu Law & Industrial Property Offices.

 La conferinta „Intellectual Property Law and Practice: Constancy in Innovation” mai sustin prezentari avocati de la societati prestigioase de avocatura din Romania, precum NNDKP, Tuca Zbarcea & Asociatii si Leaua & Asociatii.

Evenimentul este structurat ca un program academic si de workshop-uri sustinute de specialisti reputati din domeniu atat din tara cat si din strainatate, care ii ajuta pe viitorii absolventi de Drept sa dobandeascao intelegere cat mai ampla a mecanismelor care stau la baza dreptului proprietatii intelectuale si a normelor juridice care reglementeaza aceasta materie.

 

ELSA Romania este singura asociatie a studentilor la Drept care activeaza la nivel national, reunind aproximativ 700 de membri din Bacau, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara. ELSA România a luat fiinta in 1990, iar in 1993 a devenit membru cu drepturi depline al ELSA International.

ELSA (”The European Law Students’ Association” / “Asociaţia Europeană a Studenţilor in Drept”) a fost fondata in data de 4 mai 1981, la Viena, de catre un grup de studenti din Polonia, Austria, Ungaria si Germania de Vest (Republica Federala Germana). Ideea de baza a fost promovarea legaturilor internationale si a intelegerii reciproce intre studentii la drept de ambele parti ale cortinei de fier.

 

Despre Dr. av. cons. pi Andra Musatescu

Andra Musatescu este titulara Cabinetului de Avocat Andra Musatescu din 1999 si a Cabinetului de Proprietate Industriala din 2005. Cu o experienta de aproximativ 15 ani, cabinetele sale au fost permanent in topurile domeniului de proprietate intelectuala. Andra Musatescu si-a desavarsit studiile in UK pentru titlul de Master in cadrul Univeristatii Cambridge si a Universitatii Durham. Ea face parte din comitelele de conducere ale Asociatiei Internationale a Marcilor (INTA) si ale Asociatiei Europene a Marcilor (ECTA). Totodata, Andra Musatescu are un rol activ in cadrul Asociatiei Internationale a Proprietatii Intelectuale (AIPPI) si in cadrul WIPO/OMPI, unde este arbitru. Andra Musatescu s-a mai facut remarcata, in domeniu, prin publicarea de numeroase articole de specialitate si participand ca moderator si ca lector la conferinte, atat pe plan national, cat si international.