Un Partener DLA Piper a părăsit societatea. Acuzații de hărțuire sexuală

Louis Lehot, partenerul DLA Piper din San Francisco, care a fost acuzat de hartuire sexuală de către o colega partener, a părăsit compania, au confirmat surse pentru Legal Week.

Într-un e-mail adresat avocaților și personalului DLA Piper vineri după-amiază, al cărui text a fost obținut de American Lawyer, conducerea firmei a recunoscut plecarea lui Lehot.

Suntem întristați că acest tip de acuzație a apărut la firma noastră”, se transmite in e-mail, în legătură cu afirmația partenerului Vanina Guerrero despre faptul ca Lehot a hartuit-o sexual de mai multe ori după ce a recrutat-o in cadrul companiei.

În ciuda faptului că până în prezent, investigațiile nu au fost finalizate, firma a concluzionat, din diverse motive, că este în interesul ei să se despărta de Louis Lehot”, se transmite in e-mail. De asemenea, firma a menționat în e-mailul său că „rămânem ferm angajați în politica noastră de “toleranță zero” pentru hărțuire la locul de muncă.”

Amintim faptul ca Vanina Guerrero a prezentat acuzațiile împotriva lui Louis Lehot, care coprezida U.S. emerging growth and venture capital group, într-o scrisoare deschisă adresata lui Roger Meltzer și Jay Rains, DLA Piper U.S. co-chairs.

Guerrero s-a alăturat firmei în septembrie 2018 in calitate de partener al biroului din Silicon Valley, după ce anterior a ocupat funcția de consilier general atât pentru Reliance Communications, aripa principala de telecomunicații a conglomeratului indian Reliance Group. Intr-un document depus la Comisia pentru egalitatea sansei de munca SUA, Guerrero susține că, în prima ei călătorie internațională de afaceri alaturi de Lehot, la Shanghai, la doar câteva săptămâni după ce a intrat în firmă, el a impins-o în camera lui de hotel, îmbrățișându-o și pipaind-o înainte să apuce sa fugă din cameră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here