Țuca, Zbârcea și Asociații, mandat în tranzacția SPEEDWELL și BALTISSE pentru vânzarea RECORD PARK Offices din Cluj-Napoca către AYA Properties Fund

Speedwell și Baltisse au încheiat tranzacția pentru vânzarea RECORD PARK Offices. Componenta comercială a proiectului de tip mixed-use RECORD PARK a fost achiziționată de AYA Properties Fund, un fond de investiții imobiliare belgian axat pe active sustenabile în Europa de Sud-Est. Valoarea tranzacției este de 35 de milioane de euro.

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, alături de co-investitorul belgian Baltissimo și AYA Properties Fund, au finalizat tranzacția pentru vânzarea RECORD PARK Offices. Tranzacția cotată la 35 de milioane de euro, structurată sub forma unui share deal, a vizat 15.000 mp de spații de birouri clasa A și de retail (inclusiv o clădire cu amprentă istorică, restaurată) și un club de sport cu piscină de 2.000 mp.

Proiectul Record Park dezvoltat de Speedwell este primul de tip mixed-use și regenerare urbană din Cluj-Napoca. Pe lângă clădirile care au făcut obiectul tranzacției, ansamblul include și 236 de apartamente.

Clădirea RECORD PARK Offices a fost finalizată și livrată la sfârșitul anului 2020. Spațiile de birouri au fost închiriate unei liste de chiriași cu renume, precum MHP Porsche, MassMutual, Yardi, PropertyShark, COS, Stradale, The Home, Artmark Dental, Mitzu Café și Grădinița Royal Charis Academy.

Ansamblul a primit certificarea BREEAM cu rating Excellent, aceasta reconfirmând standardele înalte de calitate ale companiei Speedwell și angajamentul de a livra proiecte unice și durabile.

Mai mult, birourile au fost premiate și în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvană 2021 cu premiul 1 pentru categoria Office – Industrial.

AYA Properties Fund a ales să investească în RECORD PARK datorită îndeplinirii obiectivelor de sustenabiliate și a conceptului de Transit Oriented Development (zone publice centrale care includ un mix de funcțiuni axate pe accesibilitate și integrare în rețeaua urbană existentă).

Tranzacția a fost supusă unui proces amplu de analiză due diligence, susținut de partea cumpărătorului de divizia KPMG pentru due diligence financiar și fiscal, JLL pentru due diligence tehnic și Țuca Zbârcea și Asociații pentru due diligence juridic. Pe de altă parte, negocierile și încheierea tranzacției au beneficiat îndeaproape de asistență juridică oferită acestuia de consultanți români Țuca, Zbârcea și Asociații și belgieni – ACE Law, sub coordonarea directă a Simonei Alecu – Avocat de Business. Echipa Țuca Zbârcea & Asociații a inclus avocați din practicile de drept imobiliar, respectiv fuziuni și achiziții, fiind coordonată de Dragoș Apostol, partener (documentele tranzacției), respectiv Oana Ureche, partener, Amalia Dumitru și Ioana Mărculeț, managing associates (procesul de due diligence). Echipa mixtă internă a Speedwell a fost coordonată pe aspecte financiare, tehnice și juridice de către Natalia Sarpi – CFO Speedwell, Bogdan Barabulă – Director Tehnic, Andra Scripcaru – Project Manager local și Alex Bumbu – Legal Counsel.

De asemenea, BRD Groupe Société Générale și-a oferit sprijinul, în calitate de bancă finanțatoare pentru RECORD PARK Offices.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here