Scandalul DLA Piper continuă. Avocata hărțuită se transformă în hărțuitoare, conform acuzațiilor DLA Piper

Compania DLA Piper a anunțat faptul că Vanina Guerrero, Partner, care a susținut că un partener senior a agresat-o sexual, a fost plasată în concediu administrativ, acuzând-o de hărțuirea unui avocat din societate.

Săptămâna trecută, acuzația publică a Vaninei Guerrero conform căreia partenerul Louis Lehot a agresat-o sexual, a condus la demiterea acestuia. Firma, referindu-se la Guerrero cu numele ei de fată, de Verneuil (în declarația sa) a subliniat că acuzațiile împotriva ei nu au legătură cu dosarul de hărțuire sexuală împotriva lui Lehot.

Am luat această decizie deoarece, în cursul investigației noastre cu privire la solicitările ei, au fost aduse în atenția firmei probleme serioase cu privire la comportamentul doamnei de Verneuil față de alți colegi din firmă. S-a stabilit că aceste probleme, care nu au legătură cu pretențiile doamnei de Verneuil, necesită o anchetă separată ”, a declarat firma.

Avocații lui Guerrero de la Wigdor LLP au furnizat o copie a scrisorii pe care Guerrero a primit-o de la DLA Piper, care este datată marți. Într-o declarație trimisă prin e-mail, avocații ei au acuzat DLA Piper că aceștia s-au angajat într-o „campanie de denigrare” împotriva lui Guerrero.

Scrisoarea, semnată de Stasia Kelly, DLA Piper’s Americas managing partner, spune „După cum știți, în cursul investigației noastre despre acuzațiile dvs. împotriva lui Louis Lehot, o altă persoană din firmă a susținut că v-ați angajat într-un comportament necorespunzător și de hartuire indreptat spre individul respectiv.

În propriadeclarație publică, DLA Piper a refuzat să ofere mai multe detalii despre presupusa conduită a lui Guerrero, informează Legal Week.

„Având în vedere natura acestor acuzatii grave, precum și tinand cont de refuzul doamnei de Verneuil de a coopera cu privire la acuzațiile împotriva ei, firma a stabilit că cel mai bun curs de acțiune în acest moment este de a o plasa pe doamna de Verneuil în concediu administrativ plătit. In prezent nu suntem în poziția de a comenta  în afară de a furniza această scurtă declarație pentru a ne asigura că informarea publică este corectă, având în vedere comentariile prezente in spatiul public din partea doamnei de Verneuil și a avocaților săi. “

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here