Premiu Special – RISING STAR. The winner: USCOV | Attorneys at Law

”Misiunea USCOV | Attorneys at Law este de a ajuta clienții să câștige două valori extrem de prețioase: răgaz și timp”.

Cifra 3 este numărul dosarelor pro bono în care USCOV | Attorneys at Law se implică anual, în apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor, atât în fața instanțelor naționale, cât și a celor internaționale

USCOV | Attorneys at Law este una dintre firmele de avocatură de pe piața noastră cu o ascensiune impresionantă în 2017. Condusă de Adrian Uscov, Founding Partner, și Silvia Uscov, Managing Partner, firma cu sediul în apropiere de Piața Unirii acoperă numeroase arii de practică, atât in domeniul dreptului civil-comercial, cât și în domeniul dreptului penal și are avantajul că este condusă de o familie pentru care avocatura este un ”mod de viață”. La propriu chiar, în biroul lui Adrian, care provine dintr-o familie cu state vechi în domeniul juridic, se regăsesc lucrări originale bătute la mașina de scris și documentate după metodele vechi și extrem de pertinente de dinainte de ”Google”, alături de numeroase cărți de specialitate cu adnotări, sublinieri și pagini îngălbenite de timp și ușor îndoite de folosința îndelungată, folosite împreună cu instrumentele tehnologice actuale, vitale pentru avocații acestui secol.

USCOV | Attorneys at Law este brandul sub care se prezintă conlucrarea profesională dintre mai multe cabinete, formulă de colaborare în care Silvia și Adrian Uscov manageriază atât biroul din punct de vedere administrativ, cât și clienții.

Finalul anului găsește USCOV | Attorneys at Law, așa cum l-a și început de altfel, pe un trend ascendent, în plin proces de extindere și de completare a societății cu un nou partener.

În acest sens, USCOV | Attorneys at Law vine pe piața avocaturii cu specialiști inclusiv în domenii de nișă, cum ar fi dreptul sportiv, dreptul medical sau dreptul internetului. ”Din punctul meu de vedere, registrele în care se desfășoară raporturile juridice în domeniul sportului sunt surprinzătoare pentru avocați pentru că, de multe ori, se îndepărtează de la esența dreptului, cu un conținut ce ar putea fi calificat ca abuziv pentru partea aflată în poziție de inferioritate. Pe de altă parte, dreptul medical cunoaște o dezvoltare deosebită în urma conștientizării atât de către pacienți, cât și de către medici a drepturilor lor, iar dreptul internetului va deveni reprezentantiv pentru majoritatea raporturilor juridice in viitor”, mărturisește Silvia Uscov.

Având ca ”secrete” ale succesului lucruri cunoscute de toată lumea, dar excelent puse în practică de către USCOV | Attorneys at Law, ca – ”Viteza de reacție, seriozitatea, profesionalismul, conștientizarea faptului că avocatul modern trebuie să asigure câteodată și suportul logistic al clientului”, după cum mărturisește Adrian  – USCOV | Attorneys at Law este câștigătoarea premiului Rising Star 2017.

Un ”palmares” care consfințește premiul

Portofoliul de clienți și palmaresul USCOV | Attorneys at Law justifică pe deplin acest premiu, pentru că au reputat succese notabile pe mai multe arii de practică. Astfel,

Corporate / M&A – A asistat și reprezentat cea mai importantă companie la nivel global, cu o istorie de peste 200 de ani, care activează în domeniul metrologiei industriale și a aparatelor de măsură și control, în legătură cu activitatea acesteia din România, în special pe aspecte ce țin de alinierea structurii locale la standardele internaționale.

A asistat și reprezentat o companie importantă din Silicon Valley, care activează în domeniul IT și e-mail marketing, în legătură cu intrarea pe piața din România, în special pe aspecte ce țin de domeniul concurenței.

Asistarea și reprezentarea cu succes a unui lanț de 5 restaurante, care activează la nivel național, în legătură cu achiziția unui al 6-lea restaurant, în special pe aspecte ce țin de proprietate intelectuală, dreptul muncii și fiscalitate.

Dispute Resolution – Reprezentarea în România a unui designer internațional în legătură cu încălcarea dreptului la imagine, în parteneriat cu o societate de avocatură italiană care reprezintă brandul la nivel internațional.

Taxe – Reprezentarea pro bono a unei asociații care promovează respectarea drepturilor cetățenilor în legătură cu anularea a două taxe locale cu impact bugetar de 2 milioane euro.

Protecția datelor cu caracter personal – Asistarea celei mai importante companii la nivel local ce activează în domeniul prelucrării datelor cu caracter personal în vederea implementării atât la nivelul companiei respective, cât și a companiilor cu care colaborează (inclusiv instituții financiare, bancare), a Regulamentului UE 2016/679 aplicabil din 25 mai 2018.

Consultanță juridică la intersecția globalizării, reglementării și inovării

Pentru o firmă tânără, USCOV | Attorneys at Law are o privire extrem de matură asupra pieței juridice de la noi, în special datorită experienței celor două membri fondatori. ”Într-o lume în care atât riscurile, cât și oportunitățile de afaceri evoluează în mod constant, considerăm că este nevoie de o practică în drept de înaltă calitate care să se adapteze atât la situația politico-economică, cât și la viziunea clientului în particular. Credem că abilitatea noastră de a îngloba aspectele juridice în angrenajul unei structuri de afaceri ne permite să ajutăm clienții eficient în climatul provocator de astăzi și mâine. USCOV | Attorneys at Law este poziționată în mod unic la intersecția critică a secolului XXI, oferind consultanță juridică la intersecția globalizării, reglementării și inovării”.

USCOV | Attorneys at Law este membru al Camerei de Comerț Britanico-Române și a fost premiată la nivel internațional cu titlul ˝Mid-Sized Law Firm of the Year 2017˝ de către Global Legal Awards. De asemenea reprezintă România în publicații internaționale (Corporate Governance 2016, Business Crime 2018), participă la mese rotunde la nivel internațional, în care se discută ultimele tendințe în materie de reglementare corporativă (Virtual Round Table – Corporate Governance 2017 sub egida Corporate Live Wire) și se implică în dezvoltarea unei practici unitare la nivel național prin publicarea a numeroase articole de specialitate.

Deviza firmei condusă de Adrian și Silvia Uscov se potrivește de minune în cadrul societății lor, deși au ”dialecte” juridice diferite: el activând în domeniul dreptului penal, ea specialist în drept comercial.

Adrian și Silvia Uscov vorbesc aceeași limbă în managementul firmei, deși au ”dialecte” juridice diferite: el penalist, specializat în white collar crimes/criminal law, ea specializată în domeniul dreptului civil și comercial și colaborând alături de Adrian în cauze penale derivate din raporturi comerciale. Un interviu cu ei curge lin – deși, când unul când altul, ies să mai discute cu un client, să mai dea un telefon, să mai trimită un email -, pentru că formează într-adevăr ”one team”.

Care sunt obiectivele USCOV | Attorneys at Law și cum v-ați propus să vă câștigați un loc solid pe piața de avocatură românească?

Adrian: Dorim să le arătăm celor cu care lucrăm o altă față a avocaturii. Nu ne-am propus să fim doar o altă firmă de avocatură pe piața din România, scopul nostru fiind de a ne concentra pe calitatea serviciilor prestate la un înalt standard profesional, încercând să îmbinăm avocatura de tip tradițional cu cea corporatistă. La nivel organizațional am implementat sistemul lancasterian și, având în vedere că toate informațiile sunt concentrate la nivel de partener, timpul mediu de răspuns la problemele adresate este de câteva ore.

Silvia: Pentru noi un dosar, orice dosar, înseamnă  studiu, strategie, provocări, niciodată nu sunt structurate după valoarea lor financiară. Nu ne propunem să creștem la nivelul unei corporații, pentru că nu dorim să ne pierdem identitatea. Tratăm fiecare client ca fiind unic.

Cu ce considerați că ați venit nou pe această piață?

A: Am introdus conceptul de dosar electronic pentru fiecare client, respectiv proiect, astfel încât să facilităm consultarea rapidă a acestora în orice moment. În funcție de complexitatea proiectului, pe lângă managerul de proiect, care este întotdeauna unul dintre parteneri, este implementată o echipă internă sau externă care să acorde asistență clientului respectiv prin intermediul managerului de proiect, iar în cadrul acestei echipe implicăm și mizăm pe aportul tinerei generații de avocați.

S: Realizăm activitate de cercetare juridică pe care o împărtășim prin redactarea de articole de specialitate contribuind, astfel, nu doar la dobândirea unei înțelegeri aprofundate a unei problematici la nivel de avocat sau de echipă, cât și la nivel de societate juridică, în vederea dezvoltării unei practici unitare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here