Interviu Mihai Mareș (Mareș/ Dănilescu/Mareș în asociere cu Dan Lupașcu): ”În dosarele mamut în care lucrăm, munca în echipă este decisivă”

Mihai Mareș, singurul avocat român recomandat de Global Law Expert ca specialist în gestionarea cazurilor de drept penal al afacerilor, consideră că soluțiile inovative pe acest domeniu sunt cele care fac diferența și care asigură firmei sale o poziție de top pe piață.

Domnule Mihai Mareș, cum vă selectați clienții pe o arie de practică – criminal law/white collar – în continuă creștere?

Nu preluăm decât cazuri de criminalitate economico-financiară, corupție sau de un interes social major (ex. Cazul Mineriada, unde îl reprezentăm pe adjunctul Procurorului General, Șeful Parchetelor Militare din acea vreme). Pe de altă parte, contează și profilul clientului, complexitatea dosarului și aprecierea noastră asupra situației de fapt și de drept ale cazului ce ni se prezintă. Nu în ultimul rând, onorariile percepute pot de asemenea să facă o triere a clientelei pe această practică.

Cum reușiți să vă păstrați o imagine bună, lucrând într-un domeniu în care notorietatea dosarelor este întrecută doar de publicitatea negativă și de faptul că de foarte multe ori clienții sunt deja ”condamnati” de media și opinia publică?

Calitatea serviciilor avocațiale este de o importanță covârșitoare sub acest aspect. Apoi, interesul pentru cauza clientului, după preluarea unui dosar și munca susținută, de echipa noastră, care cuprinde de multe ori ore petrecute la birou târziu în noapte pentru studio și redactarea documentelor, fac ca munca societății noastre să fie foarte apreciată în acest domeniu.

Cât a însemnat cel mai voluminos dosar la care ați lucrat, sau lucrați?

Lucrăm chiar în prezent în cel mai voluminos – și totodată cel mai important- dosar de criminalitate – economică din România. Este vorba de  Rompetrol II, instrumentat de către DIICOT, dosar ce are peste 3.000 de volume de urmărire penală.

Cât de importantă este munca în echipă pentru această arie de practică și cum funcționează echipa dumneavoastră?

Munca în echipă în dosarele “mamut” în care asistăm și reprezentăm clienții este decisivă. Este nevoie de avocați cu experiență atât în domeniul dreptului penal, cât și în cel al dreptului civil/comercial, financiar-bancar, fiscal etc. Echipa noastră de drept penal număra în prezent 2 avocați parteneri și 5 avocați colaboratori, reprezentând una dintre cele mai puternice echipe de Criminal law/ White-Collar din cadrul unei firmei românești de avocatură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here